Familien Dogan kom til Flisa i sin tid for å drive Mona Lisa. Før Mona Lisa brant ned hadde de kjøpt La Cantina, og døpt spisestedet om til Kaktus. Lenge etter at Mona Lisa brant var Kaktus det eneste spisestedet familien eide, men for 2,5 år siden åpnet de også opp Folkets Steakhouse.

En skulle kanskje tro at åpningen av et nytt spisested ville ta kunder fra Kaktus, men erfaringene er så langt at det ikke er slik.

- På Folkets Steakhouse er det et helt annet konsept. Menyen på Kaktus er rettet mer mot raskt mat som pizza, burgere og slikt. Hos Folkets er det mer biffer, og folk bruker mer tid når de er innom der og spiser, sier Celal Dogan.

Menyen på Kaktus har blitt tilpasset flere ganger tidligere, og Dogan har valgt å fjerne matretter som det ikke har gått så mye av. Det gjør det enklere å servere kundene raskt.

- Flisa pizzaen går det nok absolutt mest av. Det kan hende det er litt på grunn av navnet, men folk her liker kjøtt. Det er mye kjøtt på den, ler Celal Dogan.

Rolig i november

Novembermåned er rolig for Kaktus. Slik har det vært i alle år, og Dogan tror det er fordi folk forbereder seg til jul. Men nærmere jul vi kommer jo mer trafikk blir det igjen.

- 1. januar er kanskje den travleste dagen vår. I hvert fall er det slik i Sverige. Da skal alle ha pizza, og slik er det her også, smiler Celal.

Han flyttet til Flisa litt senere enn moren Yüksel, faren Orhan og broren Emir. I starten hadde han få venner og likte seg ikke så godt, men dette har forandret seg.

- Nå har jeg fått mange venner, og det er her jeg bor. Jeg kommer til å bli her, og satse videre på Kaktus, smiler Celal.

Nå ser Celal og de andre på Kaktus frem til noen ekstra fridager i forbindelse med julehøytiden.