• 36 KILO: Totalt har Gunn Marit Lindmoen gått ned
    36 kilo. Hun roser NIMI og Puls Flisa for all god hjelp.

- Før kunne jeg stoppe innom bensinstasjonen å kjøpe to pølser og et wienerbrød. Det er det slutt på. Nå tar jeg bare med meg kaffe fra bensinstasjonen, sier Gunn Marit Lindmoen.

Hjemme på Braskereidfoss har hun fått et nytt liv etter å ha gått ned 36 kilo. Det har hun jobbet hardt for, og sykling har blitt hennes favorittsyssel. Selv hadde hun aldri trodd at trening skulle bli glede.

- Det starta da jeg lå på sykehus i 6 dager med kraftig blodforgiftning. Jeg skjønte at jeg hadde en livsstil som ikke kunn fortsette om jeg skulle leve et langt liv. Motivasjonen går på å få et så langt liv som mulig, og ikke minst det å orke å leke med barnebarna mine, sier Lindmoen.

Fikk drahjelp

Vegen fra sykehussenga til dagens helse har vært lang og krevende. Etter nær døden opplevelsen i mai fjor søkte Lindmoen seg inn på NIMI i Hønefoss. Der fikk hun hjelpen hun trengte for å komme i gang.

- Klinikken for livsstilssykdommer og sykelig overvekt fikk meg i gang. Det var knallhard jobbing fra dag én, og etter første økta på sykkel tenkte jeg at dette kom jeg aldri til å gjøre igjen. Men motivasjonen kom fort, og sykkel har blitt min favoritt. Etter oppholdet på NIMI i ni uker gikk jeg ned 11 kilo. Resten av kiloene kan jeg takke Puls Flisa for, sier Gunn Marit.

Der er hun med på gruppetreninger, og ellers trener hun styrke på egenhånd. Før tok hun alltid bilen til jobb og butikken, nå sykler hun. Før tok hun alltid heisen, nå går hun trappene. Lindmoen roser også DNT for den jobben de gjør med turstier på Finnskogen. Hun og mannen, Arne, bruker mye tid i skog og mark.

- Hjemme er all sjokolade og søtsaker borte. Jeg har hatt veldig fokus på å kutte ut disse tingene, og det gir resultater. Det har kosta meg mye krefter den jobben som er gjort, men det har gitt meg et helt annet liv. Jeg vil anbefale andre som sliter med overvekt å søke hjelp. Bare du kommer i gang får du et helt annet liv, sier Lindmoen.

Vil være frisk

Selv har hun aldri hatt fokus på overflateting som vesker, smykker, hud og hår. Men det å være frisk og ha et bra liv er viktig for Gunn Marit.

- Det er de dype verdiene som betyr noe. For eksempel har jeg ikke vært forkjølet det siste året. Før kunne jeg ha flere runder med influensa på et år, sier Lindmoen.

Etter hvert som kiloene prellet av har hun vært på loftet og funnet igjen gamle klær. Klærne hun bruker nå er 20 år gamle, men like fine.

- De skal jeg fortsette å bruke. Opp i vekt skal jeg aldri igjen, smiler Lindmoen.