• FÅR ROS: Trond Sannvoll (til høyre) roser Brede Tandberg for hans kompetanse. At Tandberg også kan jobbe som personlig trener gir et bra tilbud til pasientene hos Glomma Fysikalske.
  • HOS GLOMMA: Tandberg leier lokaler hos Glomma Fysikalske, og er veldig fornøyd med samarbeidet.

Opprinnelig kommer Brede Tandberg (26) fra Skalbukilen. De senere årene har han og kjæresten tatt utdanning og jobbet i Oslo. De begge var enige om at de ville hjem til Åsnes, og valget falt på nettopp Skalbukilen hvor Tandberg har vokst opp.

- Planen var nok hele tiden å flytte hjem, og da kjæresten var ferdig utdannet i fjor sommer passet det bra å reise hjem, sier Tandberg.

Han er utdannet fysioterapeut og personlig trener, og vet godt at kommunen setter stor pris på unge solunger som vender snuta hjem. Brede har skapt sin egen arbeidsplass, og det tok ikke mange dagene før kundene strømmet på.

- Jeg startet opp som fysioterapeut i lokalene til Glomma Fysikalske i august i fjor. Her driver jeg et enkeltmannsforetak som privatpraktiserende fysioterapeut. Det betyr at brukerne må betale for timen sin selv, men til gjengjeld er det svært liten ventetid. Og uansett må en jo betale beløpet opp til frikortgrensen ellers også, sier Tandberg.

Startet med null pasienter

Fra å ha null pasienter i august 2016 har det ballet på seg. Han får ros både fra Trond Sannvoll og fra legene i kommunen som anbefaler Tandberg sine tjenester.

- Fastlegene vet at pasienter som er sykemeldt eller står i fare for å bli det kan komme seg raskt ut i jobb igjen etter behandlinger her. At det er kort venteliste gjør også at det er enkelt å sende folk hit, smiler Tandberg.

Akkurat nå er det mulig å få time nesten på dagen hos Tandberg. I verste fall i løpet av kommende arbeidsuke. Han jobber nemlig tre dager i uka på Flisa, og to dager hos Oppfølgingstjenesten Frisk i Elverum.

- Målet på sikt er selvsagt å ha nok kunder til og kunne ha mitt daglige virke kun på Flisa. Pendlingen går jeg litt lei, men slik i startfasen er det veldig trygt å ha en sikker inntekt i Elverum også, sier Tandberg.

Så langt er det gjennom anbefalinger og Facebook han har markedsført seg. Nå håper han at enda flere skal bli klar over mulighetene som ligger ved private behandlingstimer hos han.

Styrker Glomma Fysikalske

Trond Sannvoll hos Glomma Fysikalske setter stor pris på samarbeidet med Brede, og mener det er en stor styrke for virksomheten totalt.

- Brede står på og jobber, og vi samarbeider veldig bra. Ventelistene holder vi litt nede ved å sende pasienter til hverandre. At Brede er utdannet personlig trener gjør også at han kan bidra på flere fagfelt hos oss, sier Sannvoll.

Nå jobber Tandberg mot næringslivet for å få avtaler om bedriftshelsetjeneste. Én bedrift har allerede tatt kontakt, og Tandberg har i det hele tatt troen på årene som kommer i egen virksomhet.