Kampen i dagligvarebransjen tilspisser seg, og Coop er klare for å møte konkurranse både fra Norgesgruppen og Rema 1000. På Kirkenær betyr det at Prix endrer konsept til Extra, og med det trenger butikken mer plass. Derfor kom de til enighet med huseier om å leie hele bygget, og med det må AR Hår & Design og Skog og Fritid på flyttefot.

- Vi fikk beskjed før jul om at leieavtalen ble sagt opp, og at vi måtte være ute før 1. april. Det var en litt fortvilet situasjon, sier Rigmor Paulsrud.

Skog og Fritid er en familiebedrift som ble startet på Kirkenær i 1989. Her jobber også mannen Gunnar og sønnen Tomas. Bedriften er store på produkter fra blant annet Husqvarna og DBS sykler.

- Selv om vareutvalget er litt utradisjonelt sammenlignet med andre butikker har vi et behov for å være i sentrum. Jeg tror det ville vært vanskelig for oss å drive på industrifeltet, sier Paulsrud.

Endte i Gruetorget

Etter litt tid i tenkeboksen og med rådføring fra kommunen endte bedriften opp med å overta lokalene etter HK Radio & TV i Gruetorget. Det er senterleder Søren Hetland glad for .

- Vi skal tilpasse lokalet slik at Skog og Fritid får det slik de ønsker. Det skal bygges på litt slik at de får plass til et serviceverksted for driften sin, sier Hetland.

Han er glad for at Skog og Fritid nå blir en del av Gruetorget, og mener det vil bli veldig positivt for hele senteret.

- Etter den litt kjedelige situasjonen før jul endte det tross alt bra. Husleia blir omtrent den samme, og det er lite dramatikk i flyttingen for oss. Men klart det blir mye jobb å flytte hele varelageret. Så langt har vi ikke satt noen endelig dato for nyåpning, men vi vet at vi må være ute fra dagens lokaler innen 1. april. Men om vi er i hus i Gruetorget før eller etter påske vet vi ikke helt ennå, sier Paulsrud.

Roligere om vinteren

Sommeren er den travleste tiden for Skog og Fritid, og med småmaskiner til skog og hagebruk ser ikke Rigmor bort fra at det kan dukke opp noen nye kunder inne på et senter.

- I dag har vi kunder som besøker oss fra Lillehammer i nord til Eidskog i sør. At ustillingen vår inne på Gruetorget kan gjøre at flere blir kjent med oss er ikke helt utenkelig. Vi ser i hvertfall veldig positivt på tiden som kommer nå, sier Paulsrud.

Det var for fem år siden at bedriften flyttet til dagens lokaler. Før dette holdt de til i kjelleren hos Esso Kirkenær. Nå håper de å bli på Gruetorget i lang tid.