• LEIE IKKE EIE: De fleste eier ikke eget fly, men leier det av lokale flyklubber. Således er ikke hobbyen ekstremt dyr.

Elverum Flyklubb er organisert i fire undergrupper, og de som driver med motorfly er én av de. Thomas Midtsund er leder i Elverum Flyklubb, og torsdag klokka 19.00 har klubben et informasjonsmøte på Starmoen. Målet er at enda flere skal bli bitt av basillen.

- Jeg tok sertifikatet for å fly i 1972, og må vel kunne kalles veteran nå.  Den gang holdt jeg på fra februar til desember for å få nok flytid, og gikk opp til eksamen 1. desember 1972, sier Midtsund.

Siden den gang er det ikke få flytimer presten har hatt, og hobbyen har han aldri gått lei. Nå håper han at enda flere kunne tenke seg å bli med i Elverum Flyklubb.

- Det er noe helt eget med å fly. Det er noe annet enn vi gjør til daglig, og det føles litt som å sprenge grenser. Vi har jo ikke vinger av natur, sier Midtsund.

Rimeligere enn antatt

En skulle kanskje tro at det var svært dyrt å ta flysertifikat, men beløpet er kanskje ikke så avskrekkende som en først tenker.

- Hvor mange timer som trengs er jo veldig individuelt, men jeg vil tro at en kommer i mål med rundt 45 flytimer og at det koster rundt 70.000 kroner å ta sertifikatet, sier Midtsund.

Når det kommer til selve flyet er det svært få som eier dette selv. For eksempel har Elverum Flyklubb et fly som de leier ut til sine medlemmer, og prisen går på antall timer i lufta.

- Her er det også mulig å starte i ganske ung alder. Motorfly kan en få sertifikat på fra en er 17 år, og på seilfly kan en være 15 år. Dette er en hobby som jeg anbefaler andre, og jeg håper å se mange på Starmoen torsdag kveld, sier Midtsund.