Flisa trengte 1 poeng på de 3 siste kampene, for å være klar for neste års Regionserie. Ikke mange forventet at de skulle klare poeng borte mot hjemmesterke Valdres, men Flisa vant like godt 3-1 og er allerede nå klare for "opprykk" til Regionserien i 2017.

Valdres hadde invitert til fest på Blåbærmyra stadion, det var både 10-års jubileum for klubben, og samtidig feiret de opprykk til Regionserien. Opprykket er fortsatt klart, men Flisa var litt party-brems og reiser hjem fra Fagernes med 3 poeng i bussen.

Flisa-trener Stian Aasen var en meget glad og fornøyd mann etter kampen:

- Nå er jeg utrolig glad! Jeg hadde en veldig god følelse før kampen. I dag sitter egentlig alt, konseptet vi har jobbet med i 2 år, er mer enn godt nok. Nå er vi klare for neste nivå, sier en meget fornøyd trener. 

Stillingen ved pause var 0-0, men i 2.omgang skulle det bli 4 mål totalt, hvorav 3 til Flisa:

- Vi starter 2.omgangen med ei kjempetabbe av Sigvart Lunder, han bommer regelrett på ballen og vi får 0-1 i baken med en gang. Det blir en tung start på omgangen, men bare noen minutter etterpå utligner Mergim Thaqi etter et innlegg fra kant. Etter ca 60 minutter går vi opp i ledelsen ved René Eriksen, som header i mål etter dødball. Og ikke nok med det, men etter drøye 80 minutter, scorer Andreas Håbakk et nydelig mål etter 20 trekk i laget! Kjempeprestasjon, forteller en stolt trener Aasen.

ikke tapt hjemme siden 2014

Valdres er et meget godt hjemmelag, før kampen i dag hadde de 10 seire og 1 uavgjort:

- Valdres er et godt lag, og de har forsterket med mange gode spillere, fra både inn- og utland. Og selv om de gikk opp i ledelsen på en stor tabbe av oss, så snur vi kampen med 3 mål og tar en meget sterk og fullt fortjent seier! Vi slipper de nesten ikke til målsjanser, gutta jobber ræva av seg og er utrolig lojale til kampplanen. Med denne seieren sikret vi samtidig opprykket til Regionligaen og med seier i de 2 siste kampene, tar vi 2.plassen i avdelingen, sier Aasen.

Bussturen til Fagernes gikk ikke helt etter planen, bussen kjørte feil og kom midt opp i ei bryllupsfeiring! Spillerne rakk da ikke noen planlagt stans for å spise, og kom litt seint til stadion. 


møtte dynamitt fra flisa

Etter kampen var det opprykksfeiring av Valdres, de fyrte opp raketter og kinaputter:

- Vi avgjør vårt eget opprykk med seier borte mot Valdres, det var det beste som kunne skjedd oss. Som jeg sa til gutta etter kampen: de feirer opprykket  med raketter og kinaputter, men da de møtte dynamitt fra Flisa, da var det slutt, ler Aasen godt. 

Nå er det Aurskog-Høland hjemme på lørdag og deretter Ull/Kisa 2 borte i årets siste kamp:

- Det ble en bra dag i Fagernes! Nå har vi 2 kamper igjen, og vi kommer til å bytte litt på laget de siste kampene, men stiller uansett et godt lag. Nå blir det en fin busstur hjem i kveld, smiler Aasen.

Flisa stilte med følgende lag: 

1 Morten Harviken Skjæret, 2 Oskar Hatten Engerbakk, 3 Bjørn Erik Krogh Gerson, 8 Sigvart Woll Lunder (kaptein), 20 Torkil Moberg, 7 Erlend Karlsen, 14 Simen Nordnes, 17 Strahinja Latkovic, 19 Renè Eriksen, 9 Andreas Håbakk og 10 Mergim Thaqi.

På benken: 5 Ole Kristian Myhre, 15 Ole-Gunnar Kjos, 16 Kristian Skolegården, 18 Andreas Lundgren og 77 Kristen Ommang - Engen.