• NATURSKJØNNE OMGIVELSER: Flisa-spillerne i oppvarming i litt andre omgivelser enn til vanlig.

Med flere tunge frafall grunnet skader og sykdom, ble det en vanskelig bortekamp mot Årdal lørdag. Da både Sigvart Lunder, Mergim Thaqi og Tore Andreas Gundersen var igjen hjemme, ble det en blytung 2.omgang på Jotun stadion i Øvre Årdal. På grunn av regnværet, ble det mange merkelige situasjoner på gressmatta. 

Dagens debutant i offisiell kamp, Strahinja Latkovic, ordnet nesten med knallåpning, men skuddet gikk i stolpen allerede etter 4 minutter. Etter 17 minutter tok Simen Nordnes et rask frispark og verken utespillere eller keeper fulgte med - Flisa opp i ledelsen! Helt fortjent etter en god start. Men i stedet for at de fortsatte det gode spillet, inviterte de hjemmelaget inn i kampen igjen - med lav intensitet og dårlig press. Bare noen minutter etterpå, var det Årdal som utlignet på en innoverskrudd cornervariant og lagene var like langt.

komiske situasjoner

Så skjedde flere komiske situasjoner grunnet baneforholdene: først skled Bjørn Erik Krogh Gerson og Årdalspissen fikk fritt leide med keeper Anders Flismyren Helland - men avsluttet svakt. Bare noen minutter senere skulle samme spiss bare sette ballen i mål, men istedet for normal sprett - så ble ballen liggende død og spissen bommet på åpent mål fra 2 meter! Etter ca 35 minutter var det Flisa som burde gått opp i ledelsen igjen, men nok en merkelig situasjon endte med stolpeskudd nesten på målstreken! Omgangen ebbet ut med 1-1, helt greit etter spill og sjanser.

dårlig 2.omgang

Kampen stod lenge og vippet, men etter 60 minutter var det hjemmelaget som tok ledelsen på en fin scoring, men dårlig markering av Flisa. Og med denne scoringen, var det helt slutt for bortelaget. Årdal hadde veldig mange sjanser - i tillegg til målene. Kampen endte til slutt 4-1 til Årdal, helt fortjent etter en veldig dårlig 2.omgang.

Det var vel bare keeper Anders Flismyren Helland og midtstopper Bjørn Erik Krogh Gerson som var i nærheten av normal standard. I tillegg til Strahinja Latkovic, fikk også Andreas Lundgren og 16-årige Ole Gunnar Kjos sin debut i dagens kamp.

trener aasen misfornøyd

Vi tok en prat med trener Stian Aasen etter kampen:

- Vi spilte egentlig en bra 1.omgang, men knakk totalt sammen da de gikk opp i ledelsen 2-1. De vinner fortjent, dette er ikke i nærheten av bra nok av oss. Det var marginer i mot da de utlignet til 1-1, men jeg var egentlig ganske sikker på at vi skulle vinne da vi gikk inn til pausen. Men etter 2-1 var det helt slutt, sa en tydelig misfornøyd Aasen.

- I dag mangler vi litt for mange sentrale spillere samtidig, og det er for mange som ikke tar nok tak i kampen. Det kommer til å bli en lang og tøff høstsesong, men vi må bare jobbe på. Og allerede i neste kamp mot Hallingdal, må gutta vise at de lærte av denne kampen. Nå blir det en lang og tung busstur hjem, sa Aasen før han gikk på bussen.

Årdal - Flisa fotball 4-1 (1-1)

Laget: Anders Flismyren Helland, Kristen Ommang-Engen - Ole Kristian Myhre (Ole Gunnar Kjos fra 85)- Bjørn Erik Krogh Gerson - Torkild Moberg, Erlend Karlsen - Simen Nordnes - René Eriksen, Strahinja Latkovic (Sebastian Nygård Eggen fra 63) - Peder Bye Foss - Andreas Håbakk (Andreas Lundgren fra 70).