Handelssenteret Flisa, Flisa grenderåd og ildsjeler tok initiativ til å pynte Flisa sentrum med blomster i fjor og året før. Alle stolpene i Kaffegata ble pyntet med blomsterpotter, og selv om nivået på blomstene var så som så første året ble de riktig så fine i fjor. Årets sommerblomster kommer til å toppe alt.

- Åsnes kommune har bevilget 200.000 kroner til forskjønning av sentrum i år. Her må vi rette en stor takk til de som har stått på for bevilgningen. Det gjør at blomsterprosjektet kan fortsette, og i en helt annen skala en tidligere, sier Bjørn-Martin Brandett, som er leder i Handelssenteret Flisa.

Takker ildsjelene

Brandett tror neppe bevilgingen fra kommunestyret hadde kommet uten ildsjelenes pågangsmot de to foregående årene.

- Det var jo dette vi ville! At det skulle bli blomsterpynt i sentrum som virkelig syntes. Årets blomsterkasser er veldig mye større, og krever mindre vedlikehold. Om ikke værgudene prøver å ødelegge blir dette veldig fint, sier Brandett.

Lars Petter Heggelund var én av politikerne som ønsket en tilleggsbevilgning for å få pyntet sentrum. Han er glad for at blomsterkasser og blomster nå er kjøpt inn.

- De som har gått i bresjen for dette i 2017 og 2018 har gjort en kjempejobb. Nå løfter vi prosjektet videre med å investere i store og fine potter. Dette kommer til å bety mye for sentrum, sier Heggelund.

Ansetter ungdommer

Av bevilgningen er det også satt av en pengepott for å kunne ansette ungdommer til å vanne i sommer. Dette skal administreres av teknisk avdeling i Åsnes kommune.

- Ungdommer i gatebildet som gjør en jobb for å holde sentrum er veldig positivt. Både for de som får en forsmak på arbeidslivet, og for oss som får et fint sentrum, sier Heggelund.

De nye blomsterkassene krever vesentlig mindre vedlikehold:

- Det som virkelig er fint med disse blomsterkassene er at de lagrer vann i mange dager. Det betyr mindre vanning og vedlikehold, samtidig som blomstene har tilgang på vann hele tiden. Sentrum har nok aldri blomstret så mye som i år, og dette er en investering vi vil dra nytte av i mange år fremover, sier Ove Johnny Dybendal.