Da iSolør.no besøkte Kåre Fjeld i Flissundet i starten av mai var han sikker på at det ville bli lite mygg i år, og at det ville by på problemer for fuglene som hadde slått seg til i kassene på Myrmoen.

Nå er det gode nyheter for fuglene, men dårlige nyheter for folk som bor på Flisa og som fedes på Myrmoen.

- Flommen kom senere enn antatt, og vi hadde ikke regnet med den. Vannet har gått opp og ned gjennom våren, og med flom fylles myrene opp. Her har det vært egg som har ventet på vann, og nå klekkes det for fullt, sier Kåre Fjeld.

Han merket selv at noe skjedde på lørdag, og tror myggbestanden på Myrmoen og omegn bare vil øke i dagene som kommer nå.

Det går fint å være på Myrmoen

- Når det er sagt har jeg syklet på Myrmoen, og om en holder seg i aktivitet er det ikke noe problem. Det er mye trafikk på Myrmoen, og det er på langt nær så ille som det var for en del år siden, sier Fjeld.

Med tørt og varmt vær i dagene som kommer vil myggen ha fine klekkeforhold, og det betyr at bestanden vil øke.

- Jeg fyrte opp myggmaskinen og lot den gå et døgn. Den hadde bare fanget 20 mygg i byggefeltet hvor jeg bor, og det synes jeg var for lite til å holde den i gang. Derfor er den slukket i denne omgang, sier Fjeld.

Selv om folk ikke har særlig til overs for myggen, er det godt nytt for fuglene.

- Det er merkelig hvordan naturen fungerer. Jeg stusset på at det var så mye fugl til tross for lite mygg. Det er akkurat som de visste at flommen kom, og at det ville bli mat å få om de bare ventet, sier Fjeld.