• TANKELFULL TRENER: Stian Aasen fikk litt å tenke på etter poengtap mot KIL 2.

iSolør.no tok en prat med Flisa-trener Stian Aasen på onsdagens treningsøkt, i flomlys,  men i god temperatur.

Har du fått lagt skuffelsen bak deg etter uavgjort mot KIL 2 i helga?

- Ja, nå har vi endelig fått trent ei økt i dag, så nå er vi ferdige med den kampen. Men det var jammen bra vi fikk den ut, jeg har vært fysisk uvel siden lørdag! Og det er ikke nødvendigvis for at vi taper kampen, jeg bruker konsekvent begrepet "taper" - selv om jeg vet vi fikk poeng. Den kampen var som et tap. Måten vi framstår på i kampen, det kan vi ikke godta. Vi har tatt det opp i plenum med spillerne, og blitt enige om at vi må tilbake det energinivået vi har når vi er som er best. Vi må VILLE mye mer i kamp, mentaliteten i kampen på lørdag var elendig! Bortsett fra en ung keeper som gjør en bra kamp og et par spillere til, så var det elendig. Vi må løpe mye mer, vi må løpe fortere og ville mye mer, forteller Aasen.

Undervurdering?

Hvordan skjer slike ting, for de som ikke er så vel bevandret i "fotballens verden"? Er det undervurdering eller hva skjer?

- Det varierer nok litt fra spiller til spiller, men jeg er ganske sikker på at det litt undervurdering. Vi i trenerteamet brukte mye energi på det i forkant, men samtidig er det ikke alltid det hjelper det du sier. Spillerne så at det kom et juniorlag, og da trodde de nok at det skulle bli ganske enkelt. Vi tok opp i garderoben at dette er spillere som trener mye, men det lå nok en liten undervurdering til grunn. Det skal IKKE skje, i min verden eksisterer ikke det. Spiller du fotballkamp, du har på deg blå drakt, da gir du 100% og gjør du ikke det - da har du ikke noe her å gjøre, sier en bestemt Flisa-trener.

finner fram pisken?

Nå er det altså Gran borte på Hadeland på lørdag, noe spesielt rundt den kampen?

- Vi må legge bort KIL-kampen nå, det har vi gjort før treninga i dag - nå er den ferdig. Grepene vi har gjort, er at vi kjører 2 intensive speed-økter nå onsdag og torsdag. Da er det full guffe og vi jobber med mentaliteten på feltet. I dag var det ei kanon-økt, meget bra med tanke på mentalitet, det skal det være torsdag også, og på kampen på lørdag. Gutta vet hvordan vi skal spille, de vet hvordan Gran er, og de kjenner sine roller. Nå handler det om å gi full gass, det kan også ha noe med laguttaket å gjøre. Det de viste på treninga i dag, var strålende!  Gran kjenner vi godt, de har 4-0-4 på hjemmebane, de er middels 3.divisjonslag som er gode på sitt beste. Men er vi opp mot vårt beste i forhold til innstilling, så vinner vi.  Og det gjør vi, hvis ikke tror jeg snart jeg finner fram pisken, smiler Aasen lurt.