• TUNG SERIESTART: Ny trener Kent Gundersen (stående) fikk en tung start på sesongen.

Flisa K3 fikk en tøff serieåpning hjemme i Åsneshallen, da Lillehammer/Faaberg kom på besøk søndag. Bortelaget rykket ned fra 2.divisjon etter forrige sesong, og vil nok være et av de bedre lagene i avdelingen denne sesongen.

1.omgang var preg av debutnerver for begge lag, men det var bortelaget som scoret de tre første målene og først etter nesten 6 minutter fikk Flisa årets første scoring. Det var lagets kaptein, Hilde Kristine Sveen, som satte 1-3 på 7 meter. Hun scoret også 2-3 rett etterpå, før hun satte inn sitt 3 på en ny 7 meter og da var stillingen 3-5. Deretter rykket LHF09 litt i fra, før Sveen nok engang satte inn en scoring, hennes 4 og Flisa var oppe på 4-7 etter etter drøyt kvarter. I denne perioden hadde også hjemmelaget flere stolpeskudd, men det var kaptein Sveen som alt dreide seg om for Flisa.

Flisa's nye trener, Kent Gundersen, måtte ta en time-out etter ca 19 minutter på stillingen 4-9. Først etter nesten 20 minutter var det en annen Flisa-spiller som tegnet seg på scoringslista, Emilie Thorsen satte 5-9, før Hllde Kristine Sveen satte sin tredje 7 meter og Flisa var igjen kun 3 mål bak på 6-9.

bra avslutning på 1.omgang

Det svingte voldsomt i prestasjonen i 1.omgang, hjemmelaget trykket det meste av spillet mot midten og kantene var stort sett arbeidsledige. Det ble for enkelt for gjestene, som da kunne konsentrere hele forsvarsspillet sitt i midten, så lenge det aldri kom noen trussel fra kantene. Men så scoret Ada Røhne Jørgensen, Martine Sjølie og Anna Kjellgren  deretter tre raske mål, og plutselig var Flisa bare ett mål bak - 10-11 etter 27.50 av omgangen. Nærmere kom de ikke og stillingen var 10-13 ved pause.

Stemningen på tribunen var uansett preget av litt optimisme, kun 3 mål bak til pause, i en omgang som var preget av mange tekniske feil og litt for mange stolpeskudd. Det unge Flisa-laget viste potensiale, mot et av de antatt beste lagene. 

Men 2.omgang ble ikke til det bedre, tvert i mot. De tekniske feilene fortsatte i 2.omgang, LHF09 med 2 kjappe scoringer, før Anna Kjellgren satte inn hjemmelagets første i 2.omgang etter 4.30 - stillingen var 11-15. Deretter skulle det over 16 minutter før neste mål til hjemmelaget! I samme periode kom det flere 2.minuttere og bortelaget reiste fra på resultattavla. Etter 20.49 scoret endelig Hilde Kristine Sveen igjen, men da var kampen kjørt på stillingen 12-24. Hjemmelaget pyntet på resultatet de siste minuttene, da de scoret kampens 4 siste mål og det endte med 18-28.

ikke helsvart

Hjemmelaget holdt brukbart følge til pause, men i 2.omgang ble det altså en periode på over 16 minutter uten scoring og da vinner man ikke håndballkamper. Uansett var det mye positivt å ta med seg etter serieåpningen, litt mer presisjon i pasninger, litt mer selvtillit i avslutninger og litt flere som melder seg på både framover og bakover. Det er potensiale i dette Flisa-laget, litt mer samspilt og tro på seg selv, så vil det bli mange poeng framover. 

Troppen:

Mia Sletten og Johanne Storholt (keepere). Ada Røhne Jørgensen (1), Anna Kjellgren (3), Charlotte Sagen (1), Martine Sjølie (2), Hanna Snarvold Sletten, Pia La Cour Sollien, Thea Storholt, Hilde Kristine Sveen (7), Silje Syvderud (2) og Emilie Thorsen (2). 

En lokal jury kåret 7-mål scorer Hilde Kristine Sveen til dagens beste Flisa-spiller, vel fortjent!