Kent Gundersen trente i fjor Grue, og hadde egentlig tenkt å ta et friår denne sesongen.

- Men så fikk jeg en telefon fra Flisa, en veldig bra klubb med mange unge spillere som er interessert i å utvikle seg og trene. Jeg kjenner jo Flisa fra før, spesielt gjennom lokaloppgjør mot Grue. Det er en herlig gjeng med spillere, som jeg holder på å bli bedre kjent med. Det ble et enkelt valg, det er jo ingen problem "å snu på Flisa" som de sier, smiler Gundersen. 

Den nye treneren har ikke hatt så mange treninger med sitt nye mannskap foreløpig.

- Jeg gleder meg til å ta ordentlig fatt, men har ikke hatt så mye tid med jentene ennå. Vi har hatt noen treninger og holder nå på å kjøre sammen laget mot seriestart. Jentene er godt trent, så det er ingen fare. Grunnlaget fra idrettslinja på videregående er veldig bra, sier Gundersen.

stor gruppe med treningsvillige jenter

Det har vært noen endringer i spillegruppa fra forrige sesong, men den nye treneren er opptatt av å bygge laget rundt de som er på trening:

- Vi har mistet noen av de eldste spillerne, men vi må tenke på de vi har og bygge laget med de som er treningsvillige og har et ønske om å utvikle seg videre. Jeg har kommet inn med noe nytt, men vi bygger også videre på noe av det fra forrige sesong. Stammen fra i fjor er fortsatt med, og jeg begynner å bli bedre kjent med spillerne nå. Stallen består av J18 og noen få seniorspillere som alle trener sammen. Det er et helt nytt trenerteam fra i fjor også, jeg har med meg Terje Tyseng og Hilde Kristine Sveen som også spiller. Det er veldig positivt! Vi har en gjeng med stort utviklingspotensiale, men mangler litt flere etablerte spillere. Fordelen er at vi har lokale spillere, det er utrolig viktig for oss. Flisa har gjort en god jobb over lang tid, vi har lag på alle nivåer og kan etter hvert fylle på med flere yngre spillere, sier Gundersen.

tøff motstand i premieren

Flisa møter altså Lillehammer på søndag, et lag som rykket ned fra 2.divisjon. 

- Selv om Lillehammer spilte i 2.divisjon i fjor og har etter ryktene å dømme bare mistet 2 spillere, skal vi gjøre en bra kamp. Seriestarten kommer veldig brått på, vi har ikke fått samkjørt laget helt, men vi skal gjøre vårt aller beste ut i fra de forutsetningen vi har. Hjemme i Åsneshallen kan alt skje, vi skal gi alt, og vi går på banen på for å vinne. Målet er å gi 100 % i hver kamp, vi skal vinne hver kamp, så får vi se hvor langt vi kommer. Håper å ligge over midten på tabellen til slutt, det skal vi få til, selv om det ikke har vært slik de siste årene. Men vi må også være realistiske, og utvikle laget over tid, forteller Gundersen.

- Jeg er klar for seriestart, gleder meg til å stå på sidelinja. Det kiler alltid litt ekstra i magen i seriestarten. Vi møter tøff motstand, men resultatet er helt opp til oss selv. Så lenge vi gjør vårt beste, så er det bra nok, så får vi jobbe videre for å bli bedre og bedre. Vi trenger publikum i hallen, så møt opp og støtt jentene! Slik er det en fordel med lokale spillere og jeg håper publikum vil være en god støttespiller i Åsneshallen gjennom sesongen, avslutter en ny og forventningsfull trener. 

Leder i håndballgruppa i Flisa AIL, Knut Morten Haug,  ser optimistisk på framtiden:

- Den gode trenden i håndballen på Flisa, bare fortsetter. Jeg tror dette trenerteamet er veldig riktig for oss nå og vi gleder oss til sesongen, sier Haug.