• GOD 1.OMGANG: Keeper Johanne Storholt stod en god 1. omgang.
  • TUNGE TAK: Det går ikke helt veien for Flisa-jentene, og de må løfte seg før torsdagens lokaloppgjør mot Grue.

Det virket som de unge Flisa-jentene endelig skulle vinne en håndballkamp igjen, da bunnplasserte Veldre var på besøk i Åsneshallen på søndag. Kampen ble forøvrig utsatt en drøy halvtime, fordi dommerne trodde kampen startet senere....

Uansett da kampen endelig var i gang, gikk Flisa-jentene på med friskt mot og dro sakte, men sikkert i fra Veldre og ledet 15 - 10 til pause. Det var en meget velfortjent ledelse, Flisa spilte med et mye høyere tempo enn Veldre og var generelt et bedre lag i 1. omgang. I tillegg hadde keeper Johanne Storholt en god omgang i mål. 

2. omgang startet også bra for hjemmelaget, og de gikk raskt opp i en 7 måls ledelse med 17 - 10 etter snaue 3 minutter. Men så sluttet Flisa med det de var gode på, og det ble mange tekniske feil, dårlig balltempo og de slapp Veldre inn i kampen igjen. Veldre scoret 4 kjappe mål, før Charlotte Sagen scoret for hjemmelaget, og Flisa ledet 18 - 15 etter 8 minutter av 2. omgang. Så kom 2 kjappe fra Veldre igjen, og da tok Flisa-trener Kent Gundersen time-out etter 10 minutter på stillingen 18 - 16.  Rett etter time-out scoret Ada Røhne Jørgensen til 19 - 16 og hjemmepublikum håpet på seier. Flisa holdt seg knepent foran bortelaget, men etter snaue 18 minutter var stillingen 22 - 22. Etter dette var det Veldre som tok over ledelsen, og kontrollerte inn en 4 måls seier til 25 - 29.

svak 2.omgang ødela

Dette var en kamp med to helt forskjellige omganger, Flisa ledet altså 15 - 10 til pause, men tapte 2. omgang med 9 mål! Veldre ble ikke et mye bedre håndballag i pausen, men Flisa falt voldsomt i kvalitet i 2.omgang. Det var stort sett de samme spillerne som stod på banen gjennom hele kampen, men dette er et lag i motgang og da strutter de ikke av selvtillit da det går litt i mot. Kanskje det skulle vært gjort noen flere bytter, for å prøve å snu den negative trenden utover i omgangen. 

Flisa-trener Kent Gundersen sa dette etter kampen:

- En oppskriftsmessig 1. omgang der vi fører kampen greit og leder 15-10 til pause. De første 10 min av 2. omgang er litt nervøse der vi misbruker sjanser og har flere feil, som gjør at Veldre spiser opp ledelsen. Resten av kampen preges av det samme og Flisa-laget greier ikke å demme opp Veldre sin medgangsperiode og går til slutt av banen med tap 25-28. Dette er kamp vi burde vunnet, men en "lagkollaps" i 2. omgang gjorde dette vanskelig å stå imot, forteller Gundersen.

Uansett på torsdag er det nye muligheter, da er det lokaloppgjør i Gruehallen mot Grue. En fin anledning for Flisa til å snu trenden!

KAMPFAKTA:

Flisa - Veldre 25 - 29 (15 - 10)

Mål: Emilie Thorsen 6 (5), Ada Røhne Jørgensen 6 (1), Charlotte Sagen 5, Hanna Snarvold Sletten 3, Emilie Enger Mehl 3, Sandra Syvderud 1 og Silje Syvderud 1. 

En lokal jury kåret Charlotte Sagen til dagens Flisa-jente.