Det startet med dramatikk i kulissene for begge lag. Problemer i kollektivtransporten i Oslo og høstferie ga uvanlig lange køer ut av hovedstaden.

- Begge lagene hadde en bil hver som skulle frem, allerede her gikk de første marginene Flisas vei,da Flisas bil nådde frem akkurat i tide takket være topp logistikk og klassemanøvrering, Løtens Oslo-spillere ble byttet inn i pausen. Jeg fikk ikke vært i garderoben i forkant siden jeg måtte manøvrere Oslo-bilen, men der hadde Simon og Lars stålkontroll slik at hele laget var godt forberedt og fikk en god inngang til kampen, smiler Flisa-trener Ole Rimmereid. 

- Alle var klar over utgangspunktet før kamp, nest først mot nest sist, i surt vær og vanskelige spilleforhold. Løten hadde som forventet mye ball, men presisjonen ble dårlig siden vi lå bra og kompakt og baneforholdene gjorde det nesten umulig å bruke bakrom effektivt. Etterhvert kom vi mer med, sier Rimmereid. 

Lars Mathisen, en av Flisa-trenerne, forteller dette om kampen:  

- Vi går ut lavt, både på grunn av motstander, men også fordi vi har sett flere ganger at vi ikke mestrer høyt press bra nok. Første 10-15 minuttene er det Løten som styrer. De dobler på begge sider og spesielt på vår venstreside har vi problemer innledningsvis. Vi gjør noen mottrekk og får demmet opp. Løten blir litt frustrerte etterhvert og vi spiller oss mer og mer inn i kampen. Etter 26 minutter drar Simon Salen Aune, en av kampens beste spillere, seg innover fra vår venstreside, parkerer et par spillere og curler inn 1-0. Det står seg til pause i en omgang hvor Løten har mest ball, mens vi skaper trøbbel for dem flere ganger både ved brudd, men også i etablert, sier Mathisen.

Avgjør på frispark rett før slutt

Andre omgang starter med Løtenpress uten at de skaper de store sjansene.

- Vi skaper et par store muligheter på raske overganger og vi føler vi har kontroll på et meget bra lag. Etter 69 minutter sprekker vi plutselig opp på vår høyreside og det står 1-1. Selv om det har vært en sesong med mye stang ut, er det en bra moral innad i laget. Gutta fortsetter å springe «sokka av seg» og etter 83 minutter blir Sebastian Østensen spilt igjennom alene mot Løtenkeeperen. På 18 meter blir han felt bakfra av begge midtstopperne til Løten. Da dommeren sannsynligvis syntes det var like vanskelig som oss på sidelinjen å se hvem av dem som var den verste syndebukken, ender det med at han bare gir gult kort. Litt frustrasjon blir snudd til glede da Andrè Bekkemoen følsomt løfter inn 2-1 på frisparket. Løten setter inn alt de har mot slutten og vi gir som alltid bort billige cornere i mot da kampen er i avgjørende fase. Forskjellen er at denne gangen blir vi ikke straffet, sier en glad Mathisen

- SKRYT TIL DE RUTINERTE

Flisa fotball avsluttet altså med seier i årets siste hjemmekamp. 

- Det har vært mye velfortjent skryt til unggutta våre i år, men sånne kamper som dette vinner mann ikke uten voksne karer på banen. Forsvarsrekka med kaptein Torkil Moberg i spissen og nevnte Simon Salen Aune i 10'er rollen går foran i dueller og backer opp lagkameratene sine kampen igjennom. Keeper Truls Frogner hadde et par kjemperedninger og sto en veldig god kamp! Artig at vi kunne vi kunne avslutte med en seier i årets siste hjemmekamp. Må til slutt gi skryt til et respektabelt antall tilskuere, som til tross for et skikkelig grisevær møtte opp og heiet oss frem til seier, avslutter Mathisen. 

Ole Rimmereid vil også trekke fram noen spillere.

- Håvard Holtet og André Bekkemoen utfyller hverandre godt, legger som sist ned mest meter av alle på banen og utfyller hverandre godt. Vil også trekke frem 15-årige Sifa Noori igjen, han var et konstant uromoment for Løten i hele kampen, sjef på nærteknikk, godt tyngdepunkt og en god førsteforsvarer. Alle kan være stolte av seg selv etter dette! sier Rimmereid. 

KAMPFAKTA: 

4. divisjon avdeling 01

Flisa fotball - Løten 2 - 1 (1 - 0)

MÅL: 1-0 Simon Aune Salen (26), 1-1 Valentin Blaka (69), 2-1 André Bekkemoen (83)

Kort: 2 gule til hvert av lagene, for hjemmelaget var det Sebastian Østensen og Håvard Maribo Holtet som fikk kort. 

Flisa fotball stilte med følgende lag: 

Truls Tangen Frogner, Almantas Doreika, Mats Nygården Hanstad, Kristian Skolegården, Torkil Moberg (kaptein), André Jonsrud Bekkemoen, Simon Salen Aune, Sindre Fjellberg Pedersen, Håvard Maribo Holtet, Sifatullah Noori og Sebastian Østensen.

Innbyttere: Noa Andre Mathisen, Filmon Yonas Goitom, Marius Ramsli Myrvang og Jonathan Østensen.

Neste kamp: 

Brumunddal 2 - Flisa fotball søndag 6. oktober klokka 14.30 på SH-banen.