Flisa fotball er inne i et generasjonsskifte og stilte med en meget ung tropp i fredagens treningskamp mot Vinger. 

Ny trener for året, Svein Jota, er fornøyd med unggutta. 

- «Roma ble ikke bygget på en dag». Troppen til Flisa fotball inneholdt 2 gutter på 15 år, 6 juniorer og 4 seniorer. Altså ett meget ungt lag og en stall som selvsagt ikke er helt samspilt. Vi møtte ett lag som «la seg» meget lavt, så vi hadde vel ballen i 85% av kampen. At vi scorer 5 mål er bra, det var faktisk 5 meget flotte scoringer også! At Vinger scorer 3 mål på 4 forsøk får vi vel sette i kvoten for heldig, men det var også « strukturfeil» i Flisa-laget ved disse situasjonene. For årets unge Flisa-lag var dette en nyttig treningskamp med tanke på samspill og bevegelser. Med litt mer presisjon burde vi nok scoret 4-5 mål til, men det er positivt at vi spiller oss til så mange sjanser, sier Jota. 

- unggutta løste oppgaven med bravur!

To 15-åringer og en 17-åring spilte sentralt på midtbanen for Flisa fotball. 

- Det kan nevnes at de tre sentrale på midten til Flisa i 2. omgang var Oliver Sandberg (15 år) Håvard Holtet (17 år) og Jonas Aurland (15 år) og de løste oppgaven med bravur! Det vil selvsagt «svinge litt» i prestasjonene til Flisa fotball i 2018, med så mange nye og unge gutter. Men dette er gutter som er treningsvillige og har ferdigheter Flisa fotballen kan få glede av i mange, mange år fremover. Seieren mot Vinger kan fint settes i «båsen» for lagseier. Flisa fotball vant meget fortjent fordi vi hadde langt bedre ferdigheter enn hva et rutinert lag fra Vinger hadde. Så er det nå engang sånn at vi har treningskamper for å sette ting vi gjør på trening ut i kamp, og når vi i tillegg vinner - ja da kan det ikke bli så mye bedre utbytte av en treningskamp. Det å vinne fotballkamper er ikke noe en kan trene på, det kan kun oppleves ved å vinne kamper! forteller Svein Jota. 

KAMPFAKTA: 

Vinger FK - Flisa fotball 3-5 (2-2)

Laget: Odin Bråten - Simen Martinsen - Kristen Ommang-Engen - Ole-Gunnar Kjos -Jonas Aurland - Aleksander Danielsen - Oliver Sandberg - Håvard Holtet -Kristian Skolegården - Andreas Håbakk - Simen Midtsundstad. Inn etter 46- Simen Ruud

MÅL: 

1-0, 17 min - Kristian Skolegården (Simen Midtsundstad )

1-1, 28 min

2-1, 32 min - Andreas Håbakk (Håvard Holtet)

2-2, 36 min

3-2, 65 min - Simen Midtsundstad (ingen assist)

3-3, 71 min

4-3, 75 min - Kristian Skolegården (Simen Midtsundstad)

5-3, Simen Midtsundstad (Aleksander Danielsen)