• SPORTSLIG LEDER: Kristen Ommang-Engen har utfordringer med forsterkninger før seriestart.

Sportslig leder i Flisa Fotball, Kristen Ommang-Engen, forteller at klubben jobbet hardt for å få til en løsning:

- Det ble dessverre ingen kontrakt med Edvin Hamzic. Til tross for iherdig jobbing, har vi ikke klart å skaffe en jobb og dermed blir ikke Edvin Flisa-spiller i denne omgang. Edvin har vært med oss i en måneds tid nå og begge parter ville veldig gjerne få til en løsning, men på grunn av oppholdsregler var vi avhengig av en jobb til han og det viste seg å være vanskeligere enn vi håpet. Edvin presterte godt den måneden han var med oss og fikk med seg 3 treningskamper. En veldig profesjonell og hyggelig fyr, og en god fotballspiller. Vi ordnet med hjemreise til Bosnia for han nå i løpet av helgen, hvor han har fått tilbud fra en 1.divisjonsklubb, forteller Ommang-Engen.

krevende overgangsmarked

Flisa fotball føler på utfordringene i en tøff sesong som venter i "Norsk Tipping-ligaen", navnet ble endret fra "Regionsligaen":

- Spillerjakten generelt har vært og er generelt meget krevende. Geografien, det at vi ligger der vi ligger, gjør det vanskelig da vårt eget distrikt ligger litt nede per nå med de andre lokale lagene i 5. og 6.divisjon. Det gjør at vi må se lenger ut etter etablerte spillere, og da blir terskelen høyere og høyere ved at folk må kjøre lengre. Vi har havnet på et litt mellomnivå nå, hvor vi er avhengig av etablerte spillere som er gode nok for et nytt nivå, men de kan samtidig ikke være så gode at de er attraktive for Elverum og KIL, forteller Ommang-Engen.

- Vi ønsker å ha to tanker i hodet samtidig, ved at vi vil beholde og utvikle de lokale unggutta vi har, samtidig som vi må ha inn 2-3 etablerte til. Nivået vi skal opp på ligger omtrent på gammelt 2.divisjonsnivå, fra før 2010 da det var 6 avdelinger i 2.divisjon, så det sier seg selv at noen må inn hos oss, skal vi matche Lyn, Eidsvold Turn, Stabæk 2, Frigg og de andre lagene, sier Ommang-Engen.

LOVENDE unggutt tilbake

Simen Midtsundstad har allerede kamper for Flisa fotball, men spilte i fjor for Elverum junior:

- Etter et år med juniorfotball og masse mål i Elverum, er Simen tilbake i blått og hvitt for sesongen 2017. Simen er en spiller som representerer både nåtid og fremtid for oss, og vi er veldig glad for at han er tilbake hos oss for å kjempe i Norsk Tipping-ligaen, sier den sportslige lederen.

Flisa-gutta har variert i treningskampene i vinter, men borte mot FUVO ble det 1-1 forrige helg:

- Vi ledet 0-1 til pause, etter scoring av Simen Nordnes. Det ble til slutt 1-1, men det var et sterkt resultat mot FUVO, som har levert gode resultater i vinter, sier Ommang-Engen.

Treningskampen mot Nybergsund, som skulle gått i helgen, ble avlyst.