• FORTSATT OPPRYKKSHÅP: Hof er det eneste laget i Solør som har reelle muligheter til opprykk, det avgjøres på lørdag (Foto: Mats Sparby)
  • PÅ TUR NED: Nå er det klart at Flisa fotball rykker ned, og det er ikke altfor bra stelt med Solør-fotballen på seniornivå.

Forrige lørdag måtte Flisa fotball ta poeng hjemme mot Eidsvold Turn, skulle det være en mulighet for å beholde plassen i 3. divisjon også neste år. Det gikk ikke, det endte med 1-2 tap og da også de andre lagene som Flisa kjemper med vant, så er nedrykket i praksis allerede klart - med 3 serierunder igjen.

I teorien kan det fortsatt gå, men det krever at Flisa fotball vinner sine 3 resterende kamper (Gjøvik-Lyn borte, Redalen borte og Lillehammer hjemme). Det er absolutt ingen umulighet, MEN da må også lagene foran på tabellen (Lillehammer, Lokomotiv Oslo og/eller Ready) samtidig tape alle sine kamper. Målforskjellen til Flisa teller heller ikke til deres fordel. 

Målforskjellen til disse lagene, ser slik ut:

Ready med 27 poeng har -8 i målforskjell

Lokomotiv Oslo med 27 poeng har -11 i målforskjell

Lillehammer har 26 poeng og -3 i målforskjell

Flisa fotball har 18 poeng og -39 i målforskjell!

Det betyr at i praksis har Flisa fotball rykket ned i 4. divisjon. 

- ingen overraskelse

Leder i Flisa fotball, Frank Bjørneseth, sier det ikke er noen stor overraskelse slik sesongen har blitt.

- Nei, det er ingen overraskelse, samtidig er det kjedelig å rykke ned i 4. divisjon. Det er jo i 3. divisjon vi ønsker å være, og være et lag mellom Elverum og Kongsvinger på et noenlunde bra nivå, sier Bjørneseth.

Selv om det er igjen 3 kamper av årets sesong, har klubben allerede begynt å tenke videre. 

- Vi har både tenkt og snakket mye allerede, og en del av planen er å prøve å få samle flere lokale gutter, så vi får ei stor og god treningsgruppe. Dagens treningsgruppe er ikke stor, og de siste årene har vi egentlig hatt 3 forskjellige treningsgrupper spredd rundt. Ei gruppe i Oslo, ei i Elverum og ei på Flisa. Det har vært en kjempeutfordring for oss! I fjor gikk det bra tross alt, men i år har det ikke vært vellykket og det gikk heller ikke bra, forteller Bjørneseth.

De yngre lagene i Åsnes, har samlet seg i Åsnes-alliansen. Kan det være aktuelt på seniornivå også, for å få til et slagkraftig lag fra regionen?

- Vi har allerede hatt samarbeid med de lokale klubbene, rundt spillere som har vært aktuelle i troppen. I framtida tvinger det seg nok fram et enda tettere samarbeid enn det vi allerede har hatt, tror Bjørneseth.

dårlig trent?

Mange har kommentert at Flisa-laget har vært «dårlig trent», de har spilt mange gode 1. omganger, men ikke holdt helt inn. 

- Det startet jo allerede i vinter og vår, med 3 forskjellige treningsgrupper og få fellestreninger, da blir dette dessverre resultatet. Det er vanskelig å skape ett lag av 3 forskjellige treningsgrupper, selv om det gikk eksepsjonelt bra i fjor. Det er nok en av grunnene, til at vi er der vi er i dag, mener Bjørneseth.

Etter sesongslutt skal sesongen evalueres og det skal legges en plan for å komme tilbake til 3. divisjon.

- Vi begynte allerede i sommerferien med å tenke framover, men evalueringen kommer etter serieslutt. Når sesongen snart er over, blir det fotballfest helga etter og så starter evalueringen. Men vi er allerede i gang med å tenke på neste sesong, og det gjelder også trenersituasjonen, sier Bjørneseth.

turbulent trenersituasjon

Flisa fotball ønsker seg tilbake til 3.divisjon, men akkurat når det skal skje, det gjenstår å se. 

-  Ja, vi skal prøve å komme oss tilbake! Om det ikke skjer akkurat på første forsøk, så om 2- 3 år skal vi være der igjen, det er målsetningen, forteller Frank Bjørneseth. 

Flisa fotball har hatt en turbulent trenersituasjon gjennom sesongen, det startet med at Patrick Holtet trakk seg allerede etter to seriekamper. Spillerne Kristen Ommang-Engen og René Eriksen overtok, før Eriksen fikk hovedansvaret alene. Så var tidligere Flisa-trener Stian Aasen tilbake i noen kamper, men måtte «kaste inn håndkleet» og Eriksen igjen overtok som hovedtrener.   

lavere nivå enn på lenge

Med nedrykket til 4. divisjon for Flisa fotball, er nivået på Solør-fotballen lavere enn på lenge.

Slik det ser ut nå, skal de forskjellige lagene spille i følgende divisjoner neste sesong:

  • Flisa fotball - 4. divisjon
  • Kjellmyra/Flisa 2 - 5. divisjon (kan ikke rykke verken opp eller ned)
  • Grue - 5. divisjon (kan teoretisk fortsatt rykke opp)
  • Braskereidfoss - 5. divisjon (kan teoretisk fortsatt rykke ned)
  • Hof - 6. divisjon (kan fortsatt rykke opp, men må da vinne med 14 (!) mål i siste kamp)
  • Vaaler - 6. divisjon (kan ikke rykke verken opp eller ned)
  • Grinder - 6. divisjon (kan ikke rykke verken opp eller ned)