Flisa fotball har levert en vårsesong de kan være stolte av, de leder sin avdeling og er godt i rute for å beholde plassen - da divisjonsstrukturen endres foran neste sesong.

Norges fotballforbund gjør endringer i 2. og 3.divisjon fra neste sesong, for å heve nivået og dette vil også forplante seg nedover i divisjonssystemet. Antall lag i både 2. og 3.divisjon halveres og det betyr at for Flisa fotball sin del, må de ble blant de 4 beste for å være garantert spill i 3.divisjon neste år. Selv om det ikke kan bli opprykk, selv med seier i avdelingen, så blir det garantert vesentlig tøffere sportslig nivå i 3.divisjon neste år. Da vil hver 3.divisjonsavdeling bestå av 4 nåværende lag og 7 lag som rykker ned fra 2.divisjon.

bortekamper i nord-norge?

Hvis det gode spillet og poengfangsten fortsetter som i vårsesongen, beholder Flisa plassen i neste års 3.divisjon. Det gir flere alternative avdelingsoppsett neste år, hvor det kan bli kamper i en Hedmark og Opplands-avdeling, eller Oslo-avdeling eller i verste fall - økonomisk sett - flyreiser til Harstad og Aalesund!

Men for å sikre videre eksistens i 3.divisjon, er nå styret i ferd med å ta grep:

- Vi har pr i dag en veldig tynn stall og vi mister Sigvart Melsnes Svenneby til høstsesongen. I tillegg har Tore Andreas Gundersen signalisert at han blir borte 4-5 kamper grunnet ny jobb. Og vi vet av tidligere erfaringer at med høsten kommer karantener og skader. Derfor forsterker vi stallen for høsten og med tanke på neste sesong, sier Erik Holtet i styret.

- Vi har signert Andreas Lundgren fra Kongsvinger fotball, han er født 1996 og er en målscorer vi tror vil passe godt hos oss. I tillegg har vi signert Strahinja Latkovic fra Lørenskog, han er en unggutt med bakgrunn fra Strømmen og LSK 2. Strahinja starter på lærerskolen på Elverum i høst, og kan spille både midtbane og i angrep. I tillegg mangler vi noen formaliteter før Oskar Hatten Engerbakk er klar, Oskar er trysling og kommer fra militærtjeneste - men spilte sist for Grue, sier Holtet.

lokale unggutter tas opp i stallen

Selv om det blir færre og færre lokale fotballspillere, finnes det fortsatt talenter og unggutter som VIL noe med fotballen:

- Vi tar opp 2 unggutter fra egne rekker fra G16-laget, og Kristian Skolegården har jo allerede fått sin debut på A-laget. Det er også flere unggutter på gang, som vi vurderer fortløpende. 

- Det er også satt ned en arbeidsgruppe, som består av styret, enkelte spillere, trenerapparat og andre ildsjeler, som jobber for gode løsninger neste sesong og veien videre for Flisa fotball, sier en optimistisk Erik Holtet i styret for Flisa Fotball.