Lørdagens fest på Gruetunet blir helt spesiell. Både Flexi og PE-TO bandet står på scenen igjen etter mange års pause. Tommy Michaelsen kom med ideen, og håper mange kommer til Gruetunet lørdag 3. september for å oppleve denne historiske begivenheten.

- Det hele startet med at jeg fant et bilde av Flexi i kjelleren min. Jeg la ut bildet på Facebook, og fikk kjemperespons. Da tenkte jeg at det hadde vært morsomt å ta opp igjen tråden, og gutta var ikke vanskelige å be, sier Michaelsen.

Flexi består av Roy Jøran Trangsrud, Per Morten Bråten, Tor Rønningen og Tommy Michaelsen. Lørdag er også Per Erik Gjedtjernet med på keyboard.

- Nå øver vi for harde livet. Vi har dratt frem de gamle låtene, og gleder oss stort. Flexi startet september i 1981, og ble lagt ned i 1986. At folk fortsatt husker låtene er kjempeartig, sier Roy Jøran Trangsrud.

PE-TO Bandet tilbake etter 22 år

Samtidig som ideen om et Flexi-comeback dukket opp kom det også for en dag at PE-To Bandet var i gang med øvelser igjen. Noen spillejobb var ikke spikret, men da Michaelsen kom med ideen om å legge comebacket til Gruetunet og retrofest var de ikke vanskelige å be.

- PE-TO Bandet var veldig store på 1980- og 1990-tallet. De er legender i vår sjanger, og gikk tidlig over til country-dansemusikk. De var med på de store dansegallaene, og la ned i 1994. Frem til i dag har de ikke gjort noe, og jeg gleder meg veldig til å høre de igjen, sier Michaelsen.

I sin storhetstid kunne PE-TO Bandet spille fra klokka 20.00 til 02.00, men det er ikke noe mål lenger. Nå skal de ta på seg kortere spilleoppdrag, og gjerne tidlig på kvelden.

Av de største slagerne bandet hadde i sin tid kan vi nevne «Land of enchantment», «Stormiga vatten» og «Høst». Disse sitter nå som en kule igjen, og bandet gleder seg til å få fremføre låtene for publikum igjen.

PE-TO Bandet solgte over 50.000 plater i sin tid, og håper mange vil komme for å høre på når de igjen står på scenen på Gruetunet lørdag 3. september.