• KNUTEPUNKT: Ved Autoservice Solør kan du både få kjøpt scooter og leden går rett forbi bedriften. Fra venstre Ove Christer Langerud og Ronny Kalfoss som begge også kjører scooter.

Det er start/rasteplass med parkering ved Velta/Sandberg samfunnshus, Losmyra, Kilen skole, Skogen restaurant og Autoservice Solør på Sønsterud. Løypene kan nå brukes innenfor de bestemmelser som fastsatt i «Forskrift om snøscooterløyper i Åsnes kommune».

38 kilometer lang

Leden er lagt hovedsakelig langs skogsbilveier, traktorveier, vandreleder og lyslinjetraseer. Leden er forbundet på to steder mot godkjente svenske scooterleder og er på totalt 38 kilometer og den er godkjent av Åsnes kommune og berørte skogeiere.

Ove Christer Langerud og Ronny Kalfoss ved Autoservice Solør er også ihuga snøscooterkjørere. 

- Hele leden hadde nok vært åpen nå, men det er nok noen steder der elva ikke har blitt islagt. Leden går jo over både Flisa-elva og Vermundsjøen, men snø er det i alle fall nok av for første gang på mange år. Tidligere år har det vært motsatt, da har vi manglet snø - mens elva har hatt is. Den mengden med snø som kom 2. juledag, har gjort at vi har fine forhold i løypa, sier Langerud. 

- all ære til arild bredesen og snøscooterklubben

De fleste snøscooterentusiastene har tidligere måtte reise over grensa til Sverige, med scooteren på henger. 

- Mange av disse «gidder ikke» å frakte scooteren lange veier, men nå er de såpass mye snø så tidlig at ser jeg ganske lyst på sesongen. Det er lagt ned ufattelig mange timer med arbeid, for at leden skal være så bra som mulig. All ære til Arild Bredesen og Åsnes Finnskog snøscooterklubb! Leden var åpen bare et par-tre uker i fjor, så det ble en kort sesong. Dette er 3. sesongen den er åpen, og det er mange som er ivrige på å kjøre, sier Kalfoss. 

Autoservice Solør selger både nye og brukte snøscootere, og har blitt overrasket over kjøpegruppa. 

- Ja, det vi ser er at det er mange eldre, både pensjonister og andre kjøper snøscootere. Det er overrasket meg, og det er mange som har lyst il å prøve. De kommer seg ut i naturen, reiser og pilker og koser seg. Åsnes Finnskog snøscooterklubb har satt ut flere gapahuker med toaletter, de er også handicappvennlige. Det er lagt ned utrolig mye arbeide, og jeg beundrer virkelig snøscooterklubben som har gjort dette, sier Kalfoss. 

i norge må du følge leden

Reglene for snøscooterkjøring er fortsatt forskjellig i Norge og Sverige. 

- I Norge må du følge leden, mens i Sverige er det lagt opp til noen «friområder». Statens Naturoppsyn hadde kontroll i fjor og de fant ingen avvik hos oss. Og slik MÅ det være også, vi må følge reglene ellers får vi problemer. Det var noen privatpersoner som var negative da leden skulle åpnes, men de fleste har nå snudd og blitt positive. Vi må overholde reglene og det gjør vi, sier Kalfoss. 

Alle som skal benytte løypene til fornøyelseskjøring med snøscooter skal løse løypekort som selges hos:

  • Håkon Camping på Flisa
  • Autoservice Solør på Sønsterud
  • Joker Kilen
  • Solør Antirust (Østsiden eiendom, Arneberg)
  • Circle K på Flisa
  • I tillegg kan kort løses ved SMS-pass, www.afil-scooter.no

Priser: 

  • Døgnkort - 100 kroner
  • Helgekort - 300 kroner
  • Årskort - 700 kroner