• VANT SUVERENT: Gullmedaljen innkasserte Fjeld alene, mens sølvmedaljen gikk til hele laget.

Lag fra hele norden var samlet til nordisk mesterskap i feltpistol i Boden i Sverige 16. september. 

Hver nasjon kan stille med fire skyttere i hver klasse, og Norge stilte i år opp med et sterkt lag og tok med seg ni medaljer hjem. Noe som er det beste Norge har gjort så langt.  

Det var Ole Henning Fjeld (50) fra Namnå som gjorde det aller best, og fikk fullt hus med 120 poeng. Han og laget forberedte seg godt til mesterskapet, og valgte å dra noen dager i forveien.

- Vi dro til Boden på onsdag for å ha treningsleir torsdag og fredag. På denne måten kunne vi bli bedre kjent med banen vi skulle bruke lørdag, sier Fjeld.

Over to runder 

Det var 60 skudd fordelt på ti standplasser. På hver standplass er det forskjellige figurer som står på ulike avstander, og med en skytetid på 10 til 15 sekunder. 

- Konkurransen gikk over to runder. En runde med finpistol og en runde med grovpistol. Det beste resultatet sammenlagt vant. Jeg ledet med ett poeng etter første runde, og beholdt ledelsen gjennom siste runde, smiler Fjeld.

Han trener to til tre dager i uka, og dersom tiden strekker til enda mer. Noe mål om å bli god har han ikke.

- Jeg  trener ikke nødvendigvis så mye for å bli god, men fordi dette er gøy å drive med. Jeg har drevet med pistolskyting siden 1986, men begynte ikke som en aktiv skytter før i 2000.  Det var artig å prøve noe nytt da, smiler Fjeld.

Skjønte hvor det bar 

I det nordiske mesterskapet i september skjønte Fjeld at det kunne gå rett veg.

- Jeg visste at hvis jeg skjøt fullt på siste runde ville jeg vinne. Da jeg så at jeg traff fullt på siste standplass, så tenkte jeg bare YES! Jeg klarte det. Å slå alle i det nordiske mesterskapet var veldig stort, sier Fjeld.

Fjeld er med i Namnå pistolklubb som ble stiftet i 1972. De trener i Solør Skytterhall på Flisa, og på Smiholen Skytebane på Namnå.

Etter at vi gikk til trykk deltok Fjeld også på mesterskap i fripistol i Bærum. Fripistol er litt annerledes en feltpistol. Fripistol er den mest rendyrkede presisjonsøvelsen blant pistoløvelsene, og pistolen kan bare lades med ett skudd av gangen.

- Jeg liker best å skyte felt. Her er det litt mer action enn på fripistol, smiler Fjeld.