• FIN FISK: Maud Sillerud-Myrvang med fin fisk på fjorårets arrangement (Foto: privat).
  • STOR FISK: Kristine Gammeltorp Larsen med en sværing i fjor (Foto: privat).

Fiskesommer er gratis arrangementer hvor barn får fiskeopplæring fra drevne fiskere som lærer bort sine beste fisketips. Her får alle barn god opplæring og oppfølging av lokale jeger- og fiskerforeninger.

Introfiske er for både nye fiskere og fiskere som har lyst til å lære nye metoder, eller bli med på nye og annerledes fiskeopplevelser. Hensikten er at flere skal få nye erfaringer, slik at de kan dra på tilsvarende fisketurer på egenhånd.

familiedag med flere aktiviteter

Åsnes JFF arrangerer både Fiskesommer og foreldrefiskekurs søndag klokka 12.00 - 15.00 på badeplassen på Myrmoen på Flisa. 

- Det blir en familiedag med ulike aktiviteter i tillegg til fiske. Det blir premie/gave til alle deltagere og servering blir det også: «En smak av vilt», men grunnet skogbrannfaren må vi se hvordan vi løser dette, sier leder i Åsnes JFF, Tove Lisbeth Finstad. 

Barna kan gjerne ta med eget fiskeutstyr hvis de har, men det er ikke noe krav. 

- Vi har utstyr til alle som kommer, og vi prøver oss med meiting på søndag. Alle får hjelp av drevne fiskere, så sjansen er stor for at alle får fisk. Under tidligere slike arrangementer, er det mange som har fått sin første fisk og det er skikkelig moro, sier Øyvind Sundet i ÅJFF. 

- ikke så ille med mygg

De som melder seg inn i ÅJFF på søndag, får også en fin gave. 

- De får en fin kniv i gave og halv pris på medlemskapet ut året. Flere har meldt seg inn på tidligere arrangement, så vi håper det blir noen i år også, sier Finstad. 

I tillegg til fisking, blir det også andre aktiviteter under årets Fiskesommer på Myrmoen. 

- Det blir muligheter til å skyte med luftgevær og det blir natursti for både små og store. Vi har lagt arrangementet til Myrmoen for at det skal være enkelt for foreldrene å ta med seg barna og til et tidspunkt hvor det er minst mygg. Vi har hatt det på Myrmoen tidligere også, og da har det ikke vært så ille med mygg faktisk, sier Sundet og Finstad i Åsnes JFF. 

GRATIS TILBUD

Åsnes JFF tilbyr også kurs for foreldre samtidig.

- I tillegg til Fiskesommer for barn arrangerer vi også et «Foreldrefiskekurs» samtidig. Dette skal gi foreldre og andre voksne en innføring i bruk av fiskeutstyr, slik at de selv kan ta med barn på enkle fisketurer. Vi oppfordrer alle til å møte opp, sier Sundet.

Det koster ingenting og du får lånt utstyret du trenger.

- Det er ingen forhåndspåmelding og det er bare å møte opp! Du vil få lånt utstyr om du har behov for det, så her er det bare å møte opp, er oppfordringen fra lederen i Åsnes JFF, Tove Lisbeth Finstad.

flere kurs i høst

26. august er det familiedag på Kynna, det er Våler JFF som står bak arrangementet på Kynnbrua og det starter klokka 12.00.

31. august klokka 18.00 er det kurs i gjeddefiske fra båt i Hukusjøen, med Hof Vestre JFF som arrangør.