Mange har lurt og mange lurer sikkert fortsatt på hva Fishspot Finnskogen egentlig er, og Thomas Bjørneseth som er med i fiskeutvalget i Åsnes JFF forklarer:

- Fishspot er ei felles side hvor alt om innlandsfiske samles på ett sted. Det startet i Østerdalen, og ble raskt populært. Det er enkelt forklart ei felles side hvor det samles informasjon om innlandsfiske, lokale foreninger som oss kan legge seg inn og markedsføre våre fiskevann. Formålet med dette er at vi ønsker å selge flere fiskekort for Åsnes JFF, forklarer Bjørneseth i fiskeutvalget.

På spørsmål om hvilke andre forandringer Fishspot vil gi ivrige fiskere, svarer Bjørneseth:

- Det blir i utgangspunktet ingen forandringer eller dyrere. Vår kostnad for å være en del av Fishspot, dekker Åsnes kommune. Vi ønsker å tilrettelegge for flere yngre fiskere og barnefamilier. Det som er veldig bra med Fishspot, er ikke bare at det ligger ute kart over områdene med fiskevann, men også at andre lokale tilbydere av tjenester, kan markedsføre seg og tilby sine tjenester. Hvis jeg for eksempel skal fiske i Folldal som jeg ikke er så kjent, så klikker jeg på det vannet jeg vil fiske i og da kommer det opp artikler om spisesteder, overnatting osv i nærheten av vannet. Helt genuint, sier Bjørneseth.

fiskekort skal være tilgjengelig på flest mulig plasser

Åsnes JFF har flere valgmuligheter for de som skal kjøpe fiskekort:

- I tillegg til å kjøpe fiskekort på de vanlige plassene i butikker og bensinstasjoner, kan du også kjøpe fiskekort via SMS direkte ved fiskevannet eller på nett. Vi ønsker å tiltrekke oss flere som får se hva vi har å tilby på Finnskogen og andre fine plasser. Uten at det foreløpig er en målbar effekt, har vi fått flere tilbakemeldinger på at "nye" fiskere er observert ute på fiskeplassene og det er jo det vi ønsker.

- Vi Åsnes JFF var på et fellesmøte om Fishspot for 1,5 år siden og vi tok muligheten til å bli med. Vi er foreløpig den eneste lokale foreningen som har blitt med, men jeg regner med at det blir flere etter hvert. Folk i dag leter ikke opp de forskjellige hjemmesidene til de respektive foreninger på samme måte som før, så vi har tro på en felles plattform der du finner alle nødvendig informasjon.

- Denne løsningen er ny for oss i år, og vi vil legge ut nye vann etter hvert. Inntektene fra fiskekortene bruker vi i stor grad til nye gapahuker, piknikbord og tilrettelegging for fisk som grus og andre ting. Vi er også med på visitFinnskogene.no som er en lokal opprettet plattform, der markedsføres også mye annet enn fiske, forklarer Bjørneseth.