• FORNØYD: Etter at NAV presset på og ønsket at Braa skulle flytte, er han glad for at jobbknipa løste seg.

Det var i mars at iSolør.no skrev om Jan Eric Braa og Sissel Irene Hansen som flyttet til Grue Finnskog. De bidro til befolkningsveksten som ordføreren hadde jobbet hardt for, og paret gledet seg stort over å kunne bo litt avsides i Grue.

Den største utfordringen til Jan Eric var da at han var arbeidsledig, og at han slet med å få tak i jobb. Men det var helt til vi kom på besøk. For nå er Braa i jobb som taxisjåfør!

- Det var en drosjeeier i Grue som ønsket å få meg med til å kjøre drosje. Men de hadde ikke noe ledig akkurat da, og dermed havnet jeg på Kongsvinger som drosjesjåfør. Her er jeg fortsatt og trives veldig. Denne jobben hadde jeg neppe fått om det ikke var for oppslaget hos iSolør.no, sier Braa.

NAV ville at Braa skulle flytte

Det var en hodepine for Braa ikke å ha jobb, og NAV truet med at Braa måtte flytte til et annet sted for å jobbe. Nå ser Braa hvor viktig det er med lokale medier.

- Jeg har jo hørt at media har hjulpet folk med mye før, men jeg tenkte aldri i disse baner selv. Jeg er veldig glad for at jeg stilte opp på saken om befolkningsvekst hvor også jobb ble et tema, smiler Braa.

Selv har han aldri vært borti en bedre jobb enn den han har nå i Kongsvinger.

- Å være drosjesjåfør er veldig koselig. En treffer mange forskjellige mennesker, men klart det er en utfordring for meg som innflytter å bli kjent lokalt raskt. Det er mange gatenavn å lære på kort tid, smiler Braa.