To millioner ganger har folk trykket play på låta «Hvis morgendagen aldri kommer» av Picazzo. Det betyr gullplate, og den ble bandet overrakt under lørdagens spillejobb på Nabo'n i Våler.

- Planen var visst at vi skulle få denne gullplata under en spillejobb i Drammen 20. januar, men den måtte vi dessverre avlyse på grunn av sykdom. Derfor bestemte det gamle plateselskapet seg for å kjøre tre timer i bil til Våler lørdag for å gi oss den. Det var veldig overraskende, og bare Per Erik Gjedtjernet visste om det i bandet, sier Tommy Michaelsen.

Platebransjen er i endring, og salget av fysiske CD-er det ikke mye igjen av. Derfor har begrepene rundt gullplater og tilsvarende nå rettet seg mot digital strømming.

Fra slutten av 1980-tallet

Låta som nå har fått gullplate ble gitt ut første gang i 1989. Det var dette albumet Picazzo også fikk Spellemann-pris for.

- «Hvis morgendagen aldri kommer» kom på albumet Blanke Ark. Jeg skjønte at låta kunne bli noe stort, og Tylden ga den gang tilbakemelding om at han ville ha mer orkester og koringer på låta, sier Michaelsen.

Mange hadde tatt turen til Nabo'n lørdag og fikk med seg overrekkelsen av gullplatene til bandet. Michaelsen tror ikke det stopper med to millioner strømminger.

- Dette er ei låt som lever sitt eget liv, og jeg tror låta bare vil vokse seg enda større. Jeg spiller den ofte i begravelser, og det er mange som har et forhold til den, sier Michaelsen.