Det var i vinter at artistkollektivet Neste Stopp startet planleggingen av å lage en sommerlåt som sommertogets ferd gjennom landet. Kollektivet er lokalisert på Rena, men har vært opptatt av at sommerlåta skal gi mening også på andre stopp i landet.

- Vi brukte ganske lang tid på å lage låta. Planleggingen startet for flere måneder siden, og vi hørte på en del eldre sommerlåter for å finne ut hva som gir den ultimate sommerfølelsen, sier Carl-Henrik Wahl i artistkollektivet Neste Stopp.

Underveis har det blitt laget flere versjoner av låta, og det er den endelige utgaven som nå er publisert blant annet på YouTube og Spotify. Wahl har ingen nye mixer som venter.

- Det kommer nok ingen tropical versjon nei, dette er låta, smiler Wahl.

Selvsagt var det et mål for artistkollektivet at låta skulle bli spilt da NRKs sommertog stoppet på Rena stasjon. Det ble den også, men ekstra artig er det at statskanalen har plukket opp låta og spilt den flere ganger i sine sendinger.

- Vi er overveldet over tilbakemeldingene. Folk kommer bort og snakker med meg om låta, og jeg tenker vel at vi har lykkes med prosjektet, smiler Wahl.

Hør sangen i avspilleren øverst og lad opp til besøke av NRKs sommertog torsdag.