• SKAPE ARBEIDSPLASSER: Bowlinghallen har bidratt til å skape arbiedsplasser, spesielt for de yngre.

Gjengen bak Bowlinghallen Solør AS begynte å bygge hallen i juni 2013, over 1.000 dugnadstimer ble skrevet opp, og hallen var ferdig i løpet av 100 dager. 

- Vi så at det var et behov for en møteplass her i Solør, og da den lokale klubben sto i fare for å miste sine hjemmebaner, så ble en tanke til realitet i løpet av en uke. Mye hardt arbeid ble lagt ned for å dekke mange av behovene Solør BK hadde, sier styreleder Hilde Slettvoll.

opp- og nedturer

I 2016 da hallen fylte tre år fortalte daglig leder Gjermund Mathiesen at han kan se tilbake på tre år med opp- og nedturer for bedriften. Festbowling var veldig populært i starten, men nå er den veldig av og på. Noen helger er det mye folk her, mens andre er det veldig stille. Vi har ikke helt klart å knekke koden for og fylle lokalet hver helg fortalte Mathiesen. 

- Det er Solør bowlingklubb som er den største brukeren, og vi har klart å skape en hjemmearena for klubben. Ikke bare er miljøet bra i Solør, men Solør BK er landets beste klubb, og har ni landslagspillere, sier Slettvoll. 

Slettvoll forteller at det er givende å kunne skape arbeidsplasser på et lite sted som Flisa, men innrømmer også at det kan være vanskelig å drive hallen når det er et så lite sted.

- Bowlinghallen Solør tilbyr i hovedsak bowling, med 10 baner, disko-bowling og bowling-bursdag. Vi har også spill automater og biljard. Her er det muligheter til å bestille mat som du kan spise her eller ta med hjem. Vi har også bar med alle rettigheter, forteller Hilde. 

Fint vær er dårlig nytt

Sommeren er den dårligste tiden for Bowlinghallen Solør, været har mye å si, forteller Mathiesen. Ellers er trafikken bra, mye aktivt spill, og noe drop-in.

- Dagen skal feires med ulike aktiviteter og tilbud, men vi ser også at en senere feiring kan komme. Det er viktig at vi kan feire denne dagen med stolthet, og se fram mot mange nye år, sier Slettvoll. 

Bowling hallen Solør er åpen hver dag, og alle er hjertelig velkommen til å komme innom. Bowlingen holder til i Industrivegen 13 på Flisa. 

- Planen framover er å fortsette å tilby det vi driver med, så håper vi at folk er fornøyde med oss og at de fortsatt vil besøke oss og benytte seg av det vi tilbyr, sier Slettvoll

Styreleder og daglig leder oppsummerer disse fem årene som en berg- og dalbane på en positiv måte. 

- Vi har faste brukere, men også nye ansikter hver uke. Det er også mange turister innom oss, sier Mathiesen.