• FULL KIRKE: Mange ville være med å innvie det nye lydanlegget i Grue kirke.
  • STORFORNØYD: -Det er et oppgradert anlegg som låter som ei kule, så nå er det hvertfall ikke et problem at folk ikke kan høre det som blir sagt ihvertfall. Sier en fornøyd Michaelsen.
  • VAKKERT: Foran alteret sto også Kristin Jenssveen som virkelig fikk det beste ut av det nye anlegget når hun sang Kärleksvisan av Sarah Dawn Finer.

Et par sjenerte sylinderformede høyttalere på tre meter, var det som var synlig av det nye lydanlegget i Grue Kirke Fredag kveld. Tross den noe anonyme formen, var lyden fra søylene alt annet en beskjedent. Initiativtakeren for det nye lydanlegget, Tommy Michaelsen er strålende fornøyd etter den første konserten med det ferske anlegget.

- Nå er jeg kjempefornøyd, lettet og glad fordi jeg tror folk fikk det de kom hit for å høre. Det er et oppgradert anlegg som låter som ei kule, så nå er det hvertfall ikke et problem at folk ikke kan høre det som blir sagt ihvertfall. Sier en fornøyd Michaelsen.

Dårlig Lyd

Mange har i lengre tid klaget på lyden i Grue kirke og det var etter en begravelse hvor Michaelsen

bestemte seg for å gjøre noe med den utydelige lyden i Kirken.

- Jeg satt langt bak i kirken og hørte nesten ingen ting. Jeg satt ved siden av en eldre dame, som fortalte etterpå at hun like godt kunne vært hjemme - hun hørte ingen ting uansett, sier Michaelsen.

BANKEN STILTE OPP

Han fikk hjelp av Grue Sparebank til å finansiere prosjektet som kom på rundt 200.000 kroner og sammen med bygdas dugnadsånd og utstyrsprodusenten Bose, som har en forhandler i Kongsvinger, ble det nye lydanlegget en realitet.

- Jeg har jobbet med Bose i mange år og litt av grunnen til at jeg valgte de er at de holder til i Kongsvinger og det er lettvint hvis vi trenger hjelp på noe. Vi kjøpte det gjennom

Kongsvinger Musikkhandel og da har vi også støttet opp den lokale næringen og det synes jeg er viktig. Sier Michaelsen.

Ulikt repertoar

Kvelden ble en lett blanding av låter fremført av lokale musikere. Ved siden av Michaelsen, sang Torbjørn Bakke blant annet en fantastisk versjon av Håkon Bankens Riktige Venner.

Foran alteret sto også Kristin Jenssveen som virkelig fikk det beste ut av det nye anlegget når hun sang Kärleksvisan av Sarah Dawn Finer. Konserten ble avsluttet på et mesterlig vis når Tommy Michaelsen fremførte Andrea Bocelli`s Time to say goodbye som ble mottatt av publikum med stående applaus. (Se video øverst i saken).

Flere arrangement fremover

Fram mot jul er det satt opp flere konserter med blant annet Rein Alexander og Anita Skorgan som gjester kirken 17. desember.

- Det blir masse som skjer utover og det som er moro er at vi har et superanlegg som vi kan gi til de som ønsker å bruke det. For eksempel Gospel-gruppa i bygda, som gleder seg som unger til å begynne å benytte seg av det. Nå har de et knallanlegget og alt ligger til rette for at folk skal få en «good feeling» når de kommer i kirken. Avslutter Michaelsen.