• REKTOR: Øystein Hanevik var både stolt og glad i sin tale.
  • GAVE: Ordfører Wenche Huser Sund hadde med blomster og gavekort under markeringen.

Elevene i 10. trinn hadde forberedt seg godt og gjort klar til kunstutstilling med tredimensjonale bilder av Edvard Munch. Det var også utstilling i foajeen og rundt om på skolen, med bilder etter Andy Warhol, Dronning Sonja og Munch, som var laget av alle trinnene. 

Rektor Øystein Hanevik var både stolt og glad i sin tale og gratulerte alle de mange tilstedeværende med dagen.

- Nå har vi blitt 10 år og det er mye vi kan være både stolte og glade over, og det skal vi feire i dag. Vi har en flott skole med et flott uteområde. Jeg er også glad over at vi har en skoleeier som bryr seg, er engasjert og opptatt av at vår skole skal være best mulig! Jeg vil også trekke fram alle foreldrene våre som bryr seg og som er glad i skolen vår. Jeg vil også takke FAU som blant annet har bidratt til det flotte nærmiljøanlegget vårt. Jeg vil også takke alle ansatte, fra rengjøringspersonalet, vaktmestere, kontorfolk, assistenter, lærere, logoped og ledelse. Alle sammen er flotte og engasjerte ansatte, som hver dag står på for at vi skal ha det best mulig her på skolen. Det aller fineste vi har på skolen og det vi er aller mest glad i og stolte av på skolen, er alle de 400 elevene som hver eneste dag står på for å lære, for å trives og for å ha det fint sammen. Tusen takk til alle elever, det er dere som er Grue barne- og ungdomsskole, sa rektor i sin tale.

Skjer mye spennende framover 

De som startet på GBUS for 10 år siden, skal snart forlate skolen. 

- Det er mye spennende som skjer framover også! Vi skal se på om vi skal ha studietid i stedet for lekser, vi skal vurdere skolemat, vi skal ha mer fysisk aktivitet. Det aller viktigste er uansett at vi skal ha et trygt og godt skolemiljø! Det jobber vi for hver eneste dag og alle barn som kommer på skolen, skal glede seg og ha det bra på skolen. Og selvfølgelig skal vi hver eneste dag lære mest mulig, smiler Hanevik. 

Ordfører Wenche Huser Sund var selvsagt også til stede under markeringen. 

- Det som er aller best med skolen vår, det er alle dere barna! Jeg vil rette en stor takk til alle på skolen som tar vare på ungene våre hver eneste dag. Det var mange som var skeptiske da vi skulle bygge GBUS i sin tid, men da vi ser hva slags skole vi har i dag så tror jeg alle er glade for at det ble ei storskole. Vi har ei fantastisk skole, vi har de beste lærerne og de beste elevene! sier en stolt ordfører. 

Overrakte gave

Ordføreren hadde også med ei gave fra kommunestyret, som ble delt ut til elevrådslederne på både barneskole- og ungdomstrinnet. 

- Vi deler ut gavekort på 10.000 kroner som kan brukes på utstyr fra Klubben. Pengene skal brukes til noe dere trenger på skolen, gjerne noe dere kan leke med, ha samhandling med, og kanskje det er noe som må byttes ut etter 10 år, sa ordføreren til elevrådslederne og fikk stor applaus fra de frammøtte. 

Ettersom elevene hadde utstilling med Edvard Munch, var også Jenny Sandmo Ellefsen fra Munch-museet tilstede. Hun overrakte også gaver til skolen, som skal brukes i undervisningen. Dronning Sonja var også invitert, men hun var dessverre opptatt med ski-VM i Seefeld.