• NY KJEDE: Schjærin Radio og TV er nå en del av den svenske kjeden Elon.

Bakgrunnen for flyttinga for 10 år siden, er ganske enkel forteller Håkon Schjærin. 

- Vi trengte rett og slett mer plass, ettersom vi også skulle starte med hvitevarer. Min bror Erik og jeg er født på gården der vi hadde den første butikken og der var det jo en utvikling i flere byggetrinn. Det var min mor og far som startet opp som en hobby, før det ble butikk og enda mer butikk etter hvert. Ettersom den gang Lund Elektriske skulle gi seg med hvitevarer, så vi muligheten for et ben til å stå på. Da trengte vi mer plass og hørte om disse ledige lokalene her som vi er nå i Negardsveien, forklarer Schjærin. 

Riktig valg

Har det blitt som forventet etter flyttinga?

- Ja, det må jeg si! Jeg er veldig glad for at vi flyttet, nå har vi alt på ei flate og det er sentralt i forhold til Flisa sentrum og vi får vist oss fram mot hovedvegen. Det er også tidsmessige og gode lokaler, så flyttinga var en viktig milepæl og det riktige valget for oss. Kundene kommer fortsatt i butikken, alle handler ikke bare på nett. Vi må si oss fornøyde med handelen i Solør, selv om det ikke akkurat er noen befolkningsvekst herover. Derfor er det ekstra viktig at vi tar godt vare på de kundene vi allerede har, og håper at folk er fornøyd med den jobben vi gjør og den servicen vi har, smiler Schjærin. 

Elon Flisa som er det nye navnet, driver litt på «den gamle måten» sier Schjærin. 

- Vi reparerer hvitevarer, monterer paraboler og Riks-TV antenner. De vi konkurrerer med, har ofte bare en butikk. Vi liker å ha kontroll på hele verdikjeden, og kaller oss selv for faghandel. Vi tror det er det kunden egentlig trenger og er fornøyd med, sier Schjærin. 

Over 500 butikker

Fra nyttår ble altså Schjærin Radio og TV en del av Elon-kjeden. 

- Aller først var vi et eget selskap som het Schjærin Radio og TV, og det er fortsatt det formelle navnet vårt. Så ble det et samarbeid med Serviceringen, som ble til Euronics i 2001. Der har vi vært medlem lenge, men vi har savnet blant annet at det ikke har vært noe eget lager i Norden og det er andre ting som også kunne vært bedre. Elon-kjeden som kommer fra Sverige, så ut som et fristende samarbeid for oss drøye 50 butikker i Norge. Alle butikkene har kjøpt seg inn i kjeden, og har nå et samarbeid med Sverige i første omgang. Nå kommer også Danmark, Finland og også Island blir en del av kjeden. Elon blir en nordisk kjede med over 500 butikker, smiler Schjærin. 

Tilbake i familiebedriften 

Lars Marius Schjærin, sønn av Erik som startet bedriften sammen med bror Håkon, er nå tilbake i familiebedriften. 

- Jeg startet 1. desember i fjor, og det var som å komme hematt! Jeg merker at jeg nå er i familiebedriften og at det er her jeg hører hjemme. Jeg har jo nesten vokst opp i butikken, så dette er en god følelse. Hvis det ikke skulle skje noe helt spesielt, så blir jeg nok her til jeg pensjonerer meg, sier den «hjemvendte sønn». 

I starten av mars skal altså 10-årsjubileet markeres. 

- Vi må lage til noen tilbud! Det blir nok ikke døgnåpent, men det kommer noen gode tilbud på Facebook etter hvert. Så her er det bare å følge med framover, smiler Schjærin.