Barnas dager er et resultat av at Grue kommune har fått 250.000 kroner i støtte til å utvikle Sankthans fra fylkeskommunen. Elin Hansen er prosjektleder for barnas dager, og gleder seg stort til Sankthans-helga.

- Jeg har jobbet med dette prosjektet siden april, og gleder meg veldig til å vise frem det vi har fått til. Her blir det boder, konserter og aktiviteter for barn og unge. Elever ved barne- og ungdomsskolen har selv vært med på å lage til arrangementet, og vi tror dette vil løfte Sankthans veldig for denne målgruppen, sier Hansen.

Samarbeider med flere

Elever ved ungdomsskolen har i samarbeid med bygdekvinnelagene laget ting de skal selge på bodene i sentrum. De blir satt opp på amfiet mellom Extra og jernbanestasjonen, hvor hovedscena har stått tidligere. I år blir det solgt mest mat i bodene.

- Men vi skal ha aktiviteter også, og ettersom det er Farmen-tema i år blir det flere av tvekamp grenene som folk kjenner fra TV. Melkespannholding, tautrekking, og vi sniker inn litt luftbørse også, sier Hansen.

Det rigges opp en egen fotovegg hvor bakgrunnen er innredet som om du ramler 100 år tilbake i tid.

- Her kan du ta bilder av deg selv eller dine venner, og legge ut på Snapchat, Instagram også videre, sier Hansen.

Barna gleder seg

Ettersom arrangementet i stor grad er laget i samarbeid med barn og unge, er de også veldig gira på å være med. De gleder seg til helga nå.

- Farmen er et TV-program som også barna selv ser på, og det å binde barnas dager, Sankthans og Farmen sammen synes de er veldig spennende. Samtidig har de etterlyst mer aktiviteter for deres målgruppe, og det får de jo nå, sier Hansen.

Barnas dager har kommet for å bli. Planen er at prosjektet blir videreført også neste år, men da neppe med et Farmen-tema. Hansen håper også at det kan bli litt aktiviteter utenom Sankthans gjennom prosjektet.

- Jeg har lyst til at vi skal få til noe på høsten, julemarked og gjerne også noe utenfor sentrum. Det er mange muligheter i å utvikle dette videre, sier Hansen.