• FARMEN-GÅRD: Gjedtjernet gård blir den neste Farmen-gården (Foto: TV2).

Smilet gikk nesten rundt på både ordføreren og næringssjefen, så det er tydelig at dette var en gledelig nyhet de endelig fikk dele med omverdenen. 

- Å ja, dette betyr mye for oss! Vi kommer på riksdekkende TV tre dager i uka og det er 500.000 seere hver eneste dag. Det betyr vannvittig mye, og jeg tror også at det bygges stolthet i alle vi som bor her. Det gir store ringvirkninger også, for innbyggerne og for hele distriktet. Det er jo fullbooket på de forskjellige overnattingsstedene våre, smiler Huser Sund. 

jobbet lenge for å få det til

Næringssjef Haakon Gjems er en av de som har jobbet lengst med å få Farmen til Grue. 

- Ja, vi har hatt kontakt med produksjonsselskapet Strix i flere år. Det er tredje året på rad jeg har vært i kontakt med de, og sett på ulike gårder. De har ønsket seg til Finnskogen lenge, og nå var det endelig mye som klaffet. Gjedtjernet gård ligger mellom Skasen og Frysjøen etter Finnskogvegen, i et område mellom Finnskogen og bygda. Det er en veldig spennende plass de har valgt, sier Gjems. 

En Farmen-innspilling har stor markedsverdi for distriktet og området gården ligger i. 

- Dette er vel en av de største produksjonene du kan få lov til å være med på! Farmen fenger jo alle aldersgrupper. Hjemme hos meg sitter både ungene våre og vi voksne, sammen med moren og faren min og ser på på Farmen hver eneste gang det på går på TV! Dette er en kjempestor markedsføringsverdi, ikke bare TV-sendinga Farmen, men tenk alt rundt med Se og Hør og andre medier som følger Farmen. Selv om ikke innspillingen starter før i juli, starter Farmen i dag for oss. Det er både før, under og etter, og dette kommer til å ha utrolig mye å si for turistnæringa vår blant annet, sier ordføreren. 

- skal vise fram finnskogen på sitt beste

- Det kommer til å gå biler fra Oslo nesten hver eneste dag, det skal snekres og ordnes i stand. De skal bo her, de skal spise her og de skal lære om gamle matskikker. Nå har vi virkelig muligheten til vise fram Finnskogen på sitt beste. Dette er en god dag for både Grue og Finnskogen, og det er nok mulig at det blir en liten feiring i kveld, smiler de begge. 

Høstens Farmen-sesong vil bli preget av mye flott skog ettersom den nye Farmen-gården altså ligger på Finnskogen.

– Finnskogen er et område vi har hatt lyst til å bruke, hvor historien ligger til grunn for en god Farmen-historie som vi ikke har brukt før, sier produsent Raymond Mikael Elveland i Strix til TV 2.

- perfekt gård for oss

Alle husene er bygd for 100 år siden og passer inn i Farmen-historien.

Produksjonen er allikevel nødt til å bygge og føye til flere bygg på Gjedtjernet gård for å få gården komplett.

– Alle kriterier med vann og bygg er tilfredsstillende, men vi må tilføye litt. Gården ligger øde og er ikke like tilgjengelig for publikum slik som gården i Arendal var i forrige sesong, sier Raymond Mikael Elveland til TV 2. 

Strix, som er produksjonsselskapet som produserer Farmen, fant gården rett før jul. Nå er de lettet for å ha funnet en perfekt gård for den 14. sesongen av Farmen.

– Vi er superglade for å ha funnet gården og helt sikre på at den kommer til å bli en fin opplevelse for deltagerne, sier Raymond Mikael Elveland til TV 2.