• NOE SKADER: Hengeren er påført noe skader i tillegg til at blant annet diesel er stjålet.

Trond Holter fra Grue tror nesten ikke det er sant. Natt til tirsdag ble en Ifor Williams henger med dieseltank stjålet fra Refsethøgda i Grue, og hengeren var verdt mange titalls tusen kroner.

Litt før klokka 16.00 tirsdag ettermiddag tok han kontakt med SolørRadioen for å etterlyse hengeren, og da tok det ikke mange minutter før Jan Erik Karlsen var på tråden.

- Var det en Ifor Williams henger dere etterlyste nå, spurte Karlsen på tråden til radioen.

Det var det. Karlsen hadde akkurat vært ved Gjesåsen kirke, og lagt merke til en Ifor Williams henger som sto litt snodig parkert. Han stusset også på hvorfor den sto på parkeringsplassen ved kirken. Og joda, registreringsnummeret stemte med hengeren som var borte fra Grue.

700 liter diesel borte

- Tanken var lastet med 700 liter diesel, det var en 20-literskanne med frostvæske og noe kjedeolje på den. Alt er borte, men det viktigste er at hengeren er funnet igjen, sier Holter, som roser Karlsen for hans våkenhet og lover en liten belønning.

- Jeg hadde akkurat vært ved kirka og hørte på SolørRadioen på veg hjem. Da hørte jeg meldinga, og tenkte at det måtte være den hengeren som sto ved kirka. Da snudde jeg og tok kontakt med radioen for å dobbeltsjekke registreringsnummeret, sier Karlsen.

Selv om hengeren er gjenfunnet er altså en del verdier borte, og hengeren er påført noe skader på det elektriske anlegget. Holter vil gjerne ha tips om noen kan ha sett en bil med hengeren i området ved Gjesåsen kirke tirsdag.