• MYE JOBB MED DAB: Det har vært travelt med installering av DAB-adaptere og utskiftninger av bilradioer, sier Per Erik Larsen.
  • REODOR FELGEN: Det er ikke bare «vanlige» oppdrag Flisa Bilelektriske løser, her er det en elektrisk traktor som trenger nytt batteri. Erik Brenden Larsen fikser det også!

Flisa Bilelektriske ble startet av Per Erik Larsens svigerfar, Harry Brenden, allerede tidlig på 50-tallet. Butikken som startet med reparasjon av radiatorer, holdt til i Karlstad-bygget i Kaffegata de første årene. 

I 1956 bygget Harry Brenden det bygget som Flisa Bilelektriske fortsatt holder til i på Sundmoen.

- Min bestefar startet her i 1956, og min far overtok i 1984. Jeg overtok på slutten av 2014, så får vi se om det blir en 4. generasjon her også etter hvert, smiler Erik Brenden Larsen.

«Årets Automester 2016» er for Elverumregionen, som Flisa Bilelektriske er en del av.

- Utmerkelsen har vi fått i konkurranse med andre Automester-verksteder på Flisa, Braskereidfoss, Elverum, Rena, Trysil, Alvdal og Tynset. Prisen er «bare» heder og ære, men det er jo stas likevel, sier Brenden Larsen.

- må følge med på utviklingen

Kriteriene som ligger til grunn for utmerkelsen, er mange.

- Kriteriene er mange, og det går blant annet på profilering av kjeden, og vi pusset opp lokalene her i fjor og det har nok telt positivt. I tillegg går det på at vi må følge med i utviklingen med å gå på kurs, og lojalitet mot kjeden. I tillegg ser de på uttaket av varer vi gjør mot Hellanor-kjeden, forklarer Brenden Larsen. 

Erik Brenden Larsen ser fortsatt positivt på framtida, men ser også noe usikkerhet og utfordringer.

- En av utfordringene er at systemene i bilene knyttes sterkere opp mot sine egne merkeverksteder. Vi får som regel inn bilene da de 4-5 år gamle, da reklamasjons- eller garantitiden er ute, forteller Brenden Larsen.

eneste i autmester-kjeden i norge

Det finnes over 200 verksteder i Automester-kjeden i Norge.

- Vi er faktisk det eneste verkstedet av alle i Norge, som ikke utfører EU-kontroller! Vi driver litt spesielt i forhold til de andre, stort sett med det som har med strøm å gjøre. Det går på feilsøking, montering av forskjellig elektriske ting som motorvarmere, webasto blant annet, forteller Brenden Larsen. 

Den siste perioden har de brukt mye tid på overgangen til DAB.

- Ja, det har travelt med montering av forskjellige adaptere, og nye radioer for de litt eldre modellene. Både på bil, traktor og litt lastebil, sier Erik Brenden Larsen, årets Automester 2016.