Denne uken ble det kjent hvem som ønsker å bli visepolitimester i Innlandet politidistrikt. Totalt kom det inn sju søkere til stillingen, melder HA

Blant kandidatene finner vi lensmann i Solør, Jørn Flatha (43). Han understreker at han trives godt på Flisa, men at han ønsker å bidra enda mer til å forme norsk politi i tiden fremover. 

ØNSKER NYE UTFORDRINGER

- Stillingen som visepolitimester er en utfordrende og spennende stilling hvor man kan være med på å forme norsk politi videre. Noen tog kommer og da gjelder det å kaste seg på. Jeg har ihvertfall søkt så da får vi se hvordan det går, sier Flatha, til iSolør.no. 

Stillingen som visepolitimester blir plassert på Hamar, hvor hovedsete for det ferske politidistriktet, som omfatter tidligere Gudbrandsdal, Vestoppland og Hedmark politidistrikter. 

Flatha har ledet enheten i Solør de siste seks årene og har 20 års erfaring fra politiet. 43-åringen er bosatt i Løten, hvor han sitter i kommunestyret for Arbeiderpartiet. 

- Jeg har en litt utdanning og bakgrunn enn flere av de andre søkerne. I tillegg til min politibakgrunn er jeg politiker, og har en del kunnskap fra litt andre miljøer, understreker han. 

Hvem som blir ny visepolitimester i Innlandet blir kjent tidligst i november. 

GODE TALL

Solør-lensmannen kan vise til stadig bedre tall for politiet i Solør. 

- Vi har en god trend, og har stabilisert oss på gode tall. Vi ser en stor nedgang i vinningsforbrytelser med en nedgang på 30 % de siste årene, i tillegg har vi trua på å kunne redusere denne enda mer. Det er blitt mindre vold og oppklaringsprosenten øker, smiler Flatha. 

Fakta

DISSE HAR SØKT:

  • Rolf Thorsen (48), Hamar.
  • Johan Martin Welhaven (54), Hamar.
  • Jørn Arild Flatha (43),Ådalsbruk.
  • Jørn Presterudstuen (42),Reinsvoll.
  • Elin G. Bekkemellem Ørbæk (53), Hamar.
  • Lena Helene Dalen (52), Melhus.
  • Arne Hammersmark (52), Lillehammer.