Deltakerne kan velge mellom 2 løyper, hvor den på 6 kilometer går fra Kjepphelvetet til Faldaasen skole og tilbake. Den andre går samme vei, men videre til Kynndammen og tilbake og er på 11 kilometer.

Bakgrunnen for at Faldaasen-marsjen ble startet i sin tid, var at de gjenlevende skoleelevene ville vise frem skolevegen de måtte gå som små. Dagens marsj går til både det gamle skolebygget, og videre til Kynndammen for de som vil gå litt lengre. Mye av marsjen går langs elva Kynna, og det er en fin skogstur i trivelig landskap. 

- Marsjen går langs både skogsbilveier, stier og over et par myrer. Fra Kjepphelvetet og til Faldaasen, er det fine stier, forteller Vigdis Fosseid.

Både antall marsjer og antall deltagere er dessverre på vei nedover i distriktet.

- Tidligere år hadde vi deltagere som først gikk Fæssa-marsjen på formiddagen, før de kom hit og gikk Faldaasen-marsjen. Men i fjor ble det ingen Fæssa-marsj, og det er snart ingen marsjer igjen i distriktet. På det meste hadde vi rundt 150 deltagere her, men det går nedover og nedover. De siste årene har vi ligget på 30 til 50 deltagere, forteller Vigdis Fosseid.

I tillegg til en god trimtur og en fin naturopplevelse, er det også premiering til deltagerne.

- Alle som deltar får pin med Faldaasen skole på. I tillegg får de som har deltatt 10 år en fin plakett, mens de som har vært med i 20 år - får ei fin bok med historien om Faldaasen skole, forteller Fosseid. 

Både på Faldaasen skole og på Kynndammen er det klipping av deltagerkort og muligheter til litt forfriskninger, før ferden går tilbake til start ved Kjepphelvetet. Åge Olaussen med flere spiller trekkspell i Faldaasen. 

- Under fjorårets mars var det både gamle og nye deltagere med og det var gledelig at det var såpass mange barn og ungdom med som kanskje sørger for at deltagelsen tar seg opp igjen. Kjepphelvetet ligger etter Gravbergsveien i hjertet av Finnskogen, og plakater blir satt opp, sier Vigdis Fosseid.