«Fæssa» tok turen mot svenskegrensa torsdag kveld for å kjempe om tre poeng.  Og det var Braskereidfoss som kom best i gang og som skapte de største mulighetene i begynnelsen av kampen. Blant annet hadde spissen Lars Henning Braskerud en scoring som ble annullert for offside. Fram til halvspilt første omgang var det de grønne og hvite som styrte showet på Magnor gress.

Men når Braskereidfoss ikke utnyttet sjansene sine, skjedde det som ofte skjer i fotball. Eidskog kontret inn 1-0 på en overgang. Rett før hvilen hadde Braskereidfoss nok en mulighet til å utligne, men en god redning av hjemmelagets keeper gjør at Eidskog går til pause med 1-0. Totalt sett et ufortjent resultat sett ut fra banespill og sjanser.

Hver sin omgang

I andre omgang tok Eidskog mer og mer over og kampen endret karakter. Det heter seg at mål preger kamper, og det er ikke tilfeldig. Der Braskereidfoss ikke utnyttet sjansene sine før pause, var Eidskogingene dødelig effektive nå. Først doblet de ledelsen fra straffemerket, og ikke lenge etter la de på til både 3-0, og 4-0.

I jakten på redusering fikk Eidskog store rom å kontre i. Braskereidfoss fikk til slutt hull på byllen når Henning Amundrud reduserte til 4-1. Det ble likevel bare med det ene trøstemålet, og kampen endte til slutt med en komfortabel 5-1 seier til Eidskog.

Spesielt midtbanespillerne Jørgen Helland og Robin Rostille utmerket seg positivt hos Braskereidfoss. Helland dirigerte spillet og slo en rekke gode pasninger, mens Rostille var arkitekten bak mye av det gjestene foretok seg. Som resten av Fæssa-laget ble begge mer usynlige utover i andre omgang

Eidskog – Braskereidfoss 5-1 (1-0)
4.div. avd. 3
Dommer: Trond Nesset, Nord-Odal Idrettslag
Braskereidfoss: Karl Emil Libekk – Åsmund Håndstad, Christer Fredriksen, Rudi Steen, Magnus Moen – Vegard Syversrud, Robin Rostille, Magnus Rostille, Jørgen Helland – Roger Stræte, Lars Henning Braskerud.
Mål: Henning Amundrud