Oppfinnermessa har blitt arrangert i Gruehallen helt siden år 2000. Den 17. utgaven arrangeres onsdag 19. april for barneskolene og torsdag 20. april for ungdomsskoleelevene.

Tidligere har det vært en ukes opphold mellom påskeferien og Oppfinnermessa, men i år er det kun én skoledag mellom ferie og messa. Oppfinnergeneral Einar Korbøl innrømmer at det er en bommert.

- Tidspunktet for årets messe er nok en bommert. Påsken var sen i år, og vi tok ikke hensyn til det da vi planla Oppfinnermessa 2017. Antallet påmeldte skoler er en del lavere enn tidligere år, sier Korbøl.

Ser ikke viktigheten

Korbøl tror først og fremst tidspunktet er årsaken til lavere påmelding, men tror også at en del lærere og de i skoleledelsen ikke ser hvor viktig deltakelsen på Oppfinnermessa kan være.

- Kanskje tenner årets oppgaver elevene for lite. I glåmdalsdistriktet er det 50 til 55 skoler, og bare 10 til 15 skoler er aktive. Mange skoler sier de ikke har tid til oppfinnermessa, og det er for svakt. Dette gjelder nyskaping og innovasjon som Erna Solberg stadig snakker om, og bør engasjere flere, sier Korbøl.

Selv om påmeldingen er en del lavere i år enn tidligere år blir det to aktive dager i Gruehallen. Onsdag er det åpning av messa for barneskolene klokka 10.00, og her skal deltagende skoler vise seg frem mens ordføreren foretar åpningen. Torsdag er det ungdomsskoleelevene sin dag. Begge dager blir det blant annet musefellekonkurranse.

- Oppfinnermessa er også åpen for publikum, og vi vil veldig gjerne ha besøk av publikum disse to dagene, sier Korbøl.