Arrangørene var storfornøyd med antall kursdeltagere og gjennomføringen av Etablereropplæringa på Flisa i våres. 

- Ja, dette har vært bra! Vi har hatt med deltagere fra alle 3 kommunene i Solør og de har vært i alderen fra 20 og til 60-årene. Deltagerne har hatt variert bakgrunn, noen har allerede jobbet lenge, mens andre er i startfasen og vurderer oppstart. Det var også en bred variasjon i forhold til bransjer, så vi er strålende fornøyd, sier Bernt Hjelmervik. 

- Trengte mer kunnskap

Tom André Kolstad er en av deltagerne som har vært med. 

- For min del var bakgrunnen for å være med opplæringen, at jeg skulle suge til meg mest mulig kunnskap og informasjon. Jeg driver jo nå en bedrift og trenger enda mer kunnskap om den økonomiske delen av å drive min egen bedrift. Alle deltagerne fikk også 5 egne veiledningstimer med arrangøren, og for meg var det god utnyttelse, forteller Kolstad. 

Kolstad er allerede i gang med egen bedrift, men oppfordrer også andre til å delta på tilsvarende kurs. 

- Jeg hadde nok startet opp uansett, men du bruker jo alle hjelpemidler du kan for å gjøre ting enklere for deg selv. Slik sett har det absolutt vært verdt tiden jeg har brukt på kurset! På bare 3 måneder er jeg nå veldig nær å være ferdig med selve etableringen av min bedrift. Jeg har startet en nisjebedrift for å trimme biler, og jeg ser det er kunder i distriktet som har behov for mine tjenester. Det gjelder rallycross, motorsport og veteranbiler for det meste, og få innsprøytingssystemene til å fungere best mulig. Jeg har også kunder fra hele landet, og skal sende en del til Bodø senere i dag. Jeg bruker foreløpig Facebook til markedsføring og det har vært en god kanal, sier gründeren på Kjellmyra. 

Jobber for flere lokale kurs

Anette Strand Sletmoen i Solør Næringshage håper at det skal bli flere tilsvarende kurs i Solør. 

- Jeg tror det betyr mye at vi kan holde kompetansehevende kurs i nærområdet, selv om det også er kurs på Kongsvinger og i Elverum. Responsen viser jo også det, 20 deltagere er jo helt fantastisk! Som Tom Andre som var med nå sier, blir du mer effektiv og du kommer raskere i gang da du får hjelp. Jeg skal i alle fall gjøre alt jeg kan, for å få flere tilsvarende kurs lokalt framover så ofte vi ser det er behov for det. Jeg mener også at vi framtida må skape våre egne arbeidsplasser, og da må vi være flinke til å hjelpe folk i gang. Slike kurs er et godt tiltak for å hjelpe etablerere, og jeg håper også det nye fylket Innlandet vil satse på slike kurs i framtida. Det tror jeg egentlig også, vi er ganske samstemte vi som jobber med næringsutvikling i både Hedmark og Oppland, sier Strand Sletmoen. 

Hun har selv vært med på de fleste kurskveldene. 

- Det har vært med veldig dyktige aktører, både som allerede er i drift og vil videreutvikle sin bedrift, og helt nye etablerere. Det blir et fint fora for å snakke med folk, du får input både fra kursledere og andre deltagere og du skaper også nettverk. Jeg er veldig fornøyd med det vi har fått til med dette kurset og jeg vil også oppfordre folk til å kjøpe lokale varer og tjenester, sier Strand Sletmoen.