• 4. PLASS: Team Isaksætre Motorsport ligger på 4. plass etter første EM-runde.

Endelig var helgen her, og team Isaksætre Motorsport er klare for en sesong fylt med fart og spenning. Etter å ha vunnet NM to år på rad, har tiden kommet for å prøve seg ute i Europa. Etter endt sesong i høst ble det kjøpt en ny bil, og gjennom vinteren har det blitt jobbet aktivt med å skaffe sponsorer slik at denne drømmen kunne bli virkelig.

- Første EM-runde for Super 1600 klassen ble kjørt i Spania, på en bane som ligger 40 minutter utenfor Barcelona sentrum. Teamet startet ferden nedover med buss og henger sist søndag. På veien nedover ble det en liten stopp i Frankrike for å få litt kjøretrening, og få bukt med litt rattrust. Gjennom vinteren har det blitt gjort endel endringer på bilen, og derfor var en gjennomkjøring før første løpet viktig for å kjenne litt på hvordan bilen ville oppføre seg, forteller Espen Isaksætre. 

måtte bryte 4. omgang

Løpet gikk over to dager, lørdag og søndag.

- Lørdag ble det gjennomført trening og 3 innledende omganger. Føret kan kort beskrives som bløtt, og siden det regnet store deler av dagen var det store utfordringer for sjåførene. Tross vanskelig kjøreforhold uteble ikke prestasjonene. Med en 4., 1. og 10. tid  lå vi totalt som nr 2 etter første dagen. Søndag i strålende solskinn gikk siste omgang, Q4, av stabelen, og etter kontakt med en barriere måtte vi bryte denne omgangen. På tross av brutt omgang, var vi klare for semifinaler og tidsnøden for å klare å reparere bilen i tide var stor. Vi rakk å få bilen klar til semifinalen, og med en topp tre plassering i semifinalen, ble dagen toppet med plass i finalen, sier Isaksætre. 

Det ble en 6.plass i finalen. 

- Finalens 6 biler kommer likt ut, og det blir trangt å komme rundt første sving. Vi blir liggende som nr 6, og dette blir også plasseringen ved målgang. Selv om man alltid ønsker å prestere ser vi oss veldig fornøyde med denne plasseringen i klassen som består av 25 førere. Totalt i EM ligger vi etter første runde som nr 4, så et bedre resultat for videre deltakelse i EM kunne vi ikke drømt om. Tusen takk til alle i teamet og alle sponsorer som er med på å gjøre dette mulig. Det er også utrolig hyggelig å se mange kjente ansikter som har tatt turen helt ned til Barcelona for å se på og heie. Nå blir det hvile i 10 dager før vi igjen legger ut på tur, denne gangen til Portugal helgen 28-29.april, avslutter Espen Isaksætre.