• KOSTBART: Det koster penger å være på dette nivået, og det er alltid plass til flere sponsorer, sier Isaksætre (Foto: Johnny Loix).

Årets første EM-runde gikk i Spania og det endte med en flott 6. plass. Det andre løpet gikk i Portugal i slutten april og endte med en sterk 2. plass! Neste løp er på «hjemmebane» på Lånkebanen i Hell i Trøndelag 9-10. juni. Deretter gjenstår det 3 løp til i årets EM, og det er i Frankrike, Latvia og Tyskland. 

- Jeg deltar i klassa som heter Super 1600, og gjennom sesongen skal vi innom 6 forskjellige nasjoner. Nå sist i Portugal ble det en 2. plass, men helga startet veldig trøblete! Det var motorproblemer hele lørdagen, men vi fikk med oss noen ingeniører som hjalp oss og vi brukte 3 forskjellige datamaskiner for å løse problemet. På søndagen gikk det etter hvert bra, men jeg var nok litt heldig innledningsvis - men det er lov! I finalen begynte det faktisk å snø, men vi som kommer nesten fra Finnskogen er jo vant til snø vi! Jeg behersket snøen bra og ble nr. 2 totalt. Det var spesielt moro, ettersom løpet var TV-sendt på NRK, smiler Isaksætre. 

- Hell blir nesten hjemmebane for meg

Målet er ikke mindre enn å blir Europamester i klassen Super 1600. 

-  Det viktigste blir å plukke poeng jevnt og trutt i alle løp. Jeg har lyst til å vinne nå, da jeg har et par 2. plasser og en 3. plass fra før. Jeg håper seieren kommer i Hell, da tror jeg det også kommer mange kjente for å se på. Jeg bor i Stjørdal mens jeg utdanner meg til å trafikklærer, så Hell blir nesten hjemmebane for meg. Jeg er ferdig på skolen om et par uker, og har allerede fått meg jobb i Elverum - hvis jeg består det som gjenstår av eksamen da, smiler Isaksætre.    

Det langsiktige målet er klassen Supercar. 

- Det krever hard jobbing for å komme dit, og ikke minst et større budsjett. Det viser seg at hvis du gjør det bra i den klassen jeg kjører nå, så kan du også gjøre det bra i Supercar, sier Isaksætre.  

- plass til flere sponsorer!

Espen Isaksætre konkurrerer mot det som stort sett er fabrikkteam, men selv er han en del av det han kaller et familieteam. 

- Ja, jeg har nærmest et familieteam rundt meg. Min bror, Lars Ove, er pådriver og teamsjef. Mamma og pappa er også en del av teamet, svigerfar til brodern er med, svigerinna mi er med, søstra mi og svoger - så det er nesten hele familien. Det er ikke akkurat hverdagskost på dette nivået, men det setter jeg utrolig stor pris på! Jeg er ikke så nevenyttig selv, så jeg er «bare» sjåfør! ler Isaksætre. 

Det er ikke akkurat gratis å være en del av rallycrosssirkuset, men mange bidrar her også. 

- Jeg har vært så heldig at jeg har noen nasjonale sponsorer og mange lokale. Selvfølgelig er det plass til flere, hele budsjettet er ikke spikret - så dette jobber vi med underveis i sesongen.  Jeg håper jo at de plasseringene vi har hatt så langt, kan hjelpe oss til å få med flere sponsorer på laget, sier Isaksætre. 

Og Europamester, det blir du?

- Ja, det er helt klart målet! Det viser seg at det absolutt ikke er umulig, så det håper jeg løser seg i de 4 neste løpene, avslutter Espen Isaksætre.