• URTEHAGE: Beboerne har sådd urtehagen sammen, men Ernst har ikke veldig grønne fingre.

I fjor skilte Ernst Ivar Walle seg, og var på utkikk etter en ny leilighet. Hoffertunet dukka opp på et internettsøk, og  Ernst dro til Hof for å se på leiligheten. Etter å ha blitt overbevist, flytta han i desember i fjor inn i det nye bofellesskapet. 

- Jeg angrer ikke en dag på at jeg flytta hit, sier finnmarkingen. 

Ernst har blitt godt kjent med menneskene rundt seg og stedet på kort tid, og lever et aktivt liv på sitt nye hjemsted. 

Hoffertunet består i dag av sju leiligheter, og det skal komme tre til før jul. Alle er bygd på dugnad. Ernst og de andre bosatte er spente på hvem som flytter inn, for det er en sosial gjeng som har bosatt seg i de sju leilighetene. 

- Vi er som en familie her, og det er alltids noe å gjøre. Vi har kveldssete, altså ei samling, hver tirsdag. Hver torsdag i vår har det vært matservering hvor vi har hjulpet til på dugnad, og så er presten her en gang i måneden. Vi har også planta blomster som vi steller sjøl, og lagd urtehage. I tillegg går vi ofte toppturer, forteller Ernst. 

Han er glad i naturen, og hadde gått Finnskogleden et par ganger før han flytta til Hof. Men der stoppa kjennskapen til Solør før han kom med flyttelass i desember. Nå er plassen blitt hans nye hjemsted, og han stortrives. 

- Det er ei dame som lærer meg å snakke solung. Det er vanskelig! Nå skjønner jeg jo alt, men kan ikke snakke det sjøl ennå, ler han, og legger til at finnmarksdialekta får nok bli.

Han forteller at han har et godt miljø rundt seg i bofellesskapet, og som eneste innflytter var det ikke noe problem å bli kjent med de andre.  

- Alle var jo nye i fjor, så det gode miljøet har vi laga sjøl. 

Ernst er også aktiv i historielaget i Hof, og synger i kor i Treffgruppa. Da kjører de rundt for å synge på diverse institusjoner og bedehus, og det å være en del av et religiøst fellesskap er også noe Ernst setter stor pris på. 

Sjøl om Ernst opprinnelig er fra Finnmark, flytta han ikke fra Finnmark til Hof, men fra Ørje i Østfold. Han har bodd og sett mange plasser, og alle har sine særpreg, men nå blir han i Hof. 

- Jeg har vært sjømann i tjue år, så jeg har vært rundt hele verden, og nå havna jeg til slutt inni skogen. Her blir jeg, hvis Gud vil, sier han.