Med en rekke av Norges største håndballstjerner ute med skader, var det knyttet stor spenning til hvem som får en plass i Norges VM-tropp. Mesterskapet spilles i Japan og starter i desember. 

Landslangsstrener Thorir Hergeirsson presenterte mannskapet i starten av november. 

Nå er Tonje Enkerud fra Flisa er tatt ut som reserve som midtre bakspiller, også kalt playmaker. Telefonen var landslagssjefen var uventet, sier hun til Isolør.no.

– Jeg må si det var litt overraskende faktisk. Jeg hadde kommet hjem og satt meg i sofaen, og da ringet han. Etter at vi hadde lagt på måtte jeg trekke pusten et par ekstra ganger. Det er litt uvirkelig, sier 25-åringen som til daglig spiller for Storhamar Håndball Elite.

– En drøm

Dette har vært etterlengtet.

– Jeg er vant til å sitte hjemme og se på disse jentene spille i desember. Dette har jo vært en drøm lenge, og plutselig er jeg veldig nærme drømmen om å spille. Så dette er skikkelig kult!

Lenge har det vært klart av VM går uten flere av de beste norske spillerne.

Veronica Kristiansen, Nora Mørk. Amanda Kurtovic, Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø, Henny Ella Reistad og Kjerstin Boge Solås har alle meldt pass før gårsdagens uttak.

Til tross for flere skadde, har Norge likevel en god sjanse, mener Enkerud.

– Lista legges ikke noe lavere på grunn av skadene. Vi er nok ingen storfavoritt, men vi skal bite godt fra oss uansett.