Etter å ha søkt Gjensidigefondet om støtte til bygging av en ballbinge, fikk endelig Kjellmyra grønt lys og 139.000 kroner til å bruke på anlegget. To helger har blitt satt av til jobben, og har vært en strålende dugnadsånd i bygda for å få prosjektet ferdigstilt. 

Det var snorklipping, og smekkfull ballbinge da isolør.no kom på besøk fredag. Omlag seksti barn hadde samlet seg inni bingen for å få med seg snorklippingen og det offisielle startskuddet for bruken av ballbingen.

Med god støtte fra lokale bedrifter kunne ballbingen settes opp uten de største kostnadsoverskridelsene. Solør Skaft har sponset materialer, og Klubben AS har levert målene i tillegg til et ballnett med splitter nye fotballer. 

Fornøyd med prosjektet

Håkon Hammer i FAU er strålende fornøyd med prosjektet, og roser de som har stått på for å få dette til.

- Vi brukte to helger på å få satt opp ballbingen, og det er god jobb Kjellmyra IL har lagt ned i dette. Vi må også huske på at vi har fått god hjelp fra Klubben AS og Solør Skaft, i tillegg til andre aktører som har bidratt. 

Det er ikke kunstgress i ballbingen, og Hammer vil ikke utelukke at det kan være neste prosjekt.

- Så klart det hadde vært fint med kunstgress, men vi er litt usikre på hvordan det er å legge det oppå asfalt, legger han til. 

På vinteren skal ballbingen brukes som skøyte-is. 

Idrettslaget merker nedgangen i aktive fotballspillere, og håper at dette kan opp interessen igjen. Foruten om dette prosjektet har Kjellmyra allerede satt i gang prosjektet om å ha en lysbelagt skøytebane rundt Idrettsparken, samt at hoppbakken skal rustes opp.