• BEST BLANT SOLUNGENE: Alexander Beck storspilte i helga, og hadde er snitt på 223 poeng per serie.
  • DEBUTERTE: Vetle Vålbekken debuterte på herrelaget, og spilte jevnt hele helga

Mange er godt kjent med at Solør Bk hevder seg godt i bowling, og nok en gang ble det med NM-medaljer på spillerne. Denne gangen var det damene som ble best med sølv, og herrene med bronse. Hos damene var det unge Andrea Kvernhusløkken (17) som var best, med poengsummen 2.321 på 11 serien. Hos herrene var det Alexander Beck (18) med 3.028 på 14 serier. 

- Vi er veldig fornøyd med innsatsen til spillerne, vi dro dit med to av de yngste lagene, og det at vi måler oss med de beste i landet er imponerende. Man føler seg plutselig mye yngre da med er med så mange ungdommer, smiler lagkaptein Gjermund Mathiesen.

Damene vant tre av sine fem kamper, og tok sølvmedaljen etterfulgt av knallsterke Trondheim BK. Solør sitt damelag har hatt en knall sesong i toppdivisjon, og viste nok en gang at de er med å kjemper i toppen. Damene endte på følgene poengsum etter 11 serier: Andrea Kvernhusløkken 2.321, Jenny Mathiesen 2.098, Nora Kjellås 2.095, Anita Meiningen 1.933 og Liv Inger Maribo Søgård som var reserve.

sterk bronse for herrelaget

I herreklassen var det også tøft, men Solør sitt herrelag vant fire av fem kamper, hvor dem tapte mot gullvinnerne Trondheim BK. Da fem av seks spillere har en gjennomsnittsalder på 18,2 år, sier det litt om hvor unge dem er.

- Selv om pappa ikke er like ung som oss, er det alltid godt å ha en rutinert og stødig spiller på laget. Men det at vi er så mange ungdommer på laget, viser at det vi gjør her i Solør er riktig, sier Jørgen Mathiesen.

Onsdag drar Jens Mathiesen og Jonas Dammen til Hong Kong på senior-VM. Jens viste gode prestasjoner i helgen, og fikk bekreftet at formen er på rett spor før avreise onsdag. Ikke bare Jens og Alexander presterte bra i helga. Velte Vålbekken debuterte på førstelaget til Solør BK, og spilte jevnt bra hele helgen.