• STRIKE: Her setter lagleder Gjermund Mathiesen en strike.

Begge topplagene til Solør BK er med og kjemper om medalje i den øverste divisjonen i Norge, nemlig Macron-Ligaen. I helga ble serierunde 3 spilt, og Solør sine topplag tok med seg 5 av totalt 6 kamppoeng. 

- Vi åpnet bra, spesielt Jonas Dammen, som spilte 300. Vi hadde en ledelse på 3 - 1 inn i andre serien. Her slet flere av oss, og vi fikk det ikke helt til. Etter to serier spilt så var stillingen 4 - 4 og alt ble avgjort i siste serien. Her løste det seg for oss, og stemningen ble bedre, kampen endte 8 - 4 til oss, sier lagleder Gjermund Mathiesen.

I den andre kampen til herrelaget så var ikke flyten der for alle, og etter en serie så var stillingen 2 - 2. Spillet ble ikke noe bedre inn i andreseriern, og Solørlaget slet med å få poeng. Stillingen var 3 - 5 til TBK da siste serien skulle spilles. 

- I siste serien var stemningen i laget mye bedre, og spillet løste seg for mange. Jeg og Jørgen vant vårt banepoeng med 94 pinner. Alexander og Jonas vant sitt med 159 pinner, mens Eirik og Andreas tapte med 42 pinner. Totalen vant vi med hele 211 pinner, og kampen endte 6 - 6. Vi visste at vi måtte ha alle fire banepoengene, men det gikk ikke helt veien, sier Mathiesen. 

Seier for damene

Solør sine damer møtte fjorårets sølvvinner, og alle i hallen visste dette kom til å bli en tøff kamp. Hjemmelaget åpnet bra, og vant første serien 2 - 1, Nora Kjellås hadde 300 sjans i andreserien. Det var god stemning i hallen og laget fortsatte sitt gode spill inn i andreserien.

- For min del så gikk det litt opp og ned, spilte 766, og det kunne vært bedre. Men det viktigste var at vi vant, sier Andrea Kvernhusløkken.

Kampen endte 10 - 2 til Solør sine damer, og Jenny Mathiesen ble lagets beste med summen 871. Dette gir damene 2 nye kamppoeng, og en god sjanse på medaljejakten.

Resultatene finner du på bowling.no