• VINNERE: Anne Marit Bredalen og Even Martinsson vant pris for å ha utmerka seg i laget. Foto: Anders Lien

Torsdag 13. juli hadde Åsnes Skiskytterlag avslutning for sesongen 2016/2017 i Gjesåsen Klatrepark. Skiskytterlaget teller per i dag cirka 15 aktive medlemmer og 12 av disse tilbrakte ettermiddagen i klatreparken med klatring, grilling og sosialt samvær i Gjesåsens klatremekka. 

GJØR DET GODT NASJONALT

Sesongen har vært bra, til tross for en dårlig vinter. For sjøl om skiskytterlaget har relativt få aktive medlemmer, biter skiskytterne godt fra seg i nasjonal sammenheng i flere klasser. De fleste kan skilte med en eller annen topp 10-plassering på nasjonalt nivå

- Alle som har gått har gjort det veldig bra! Vi har også fem utøvere under 11 år, noe som forhåpentligvis gjør at framtida også kan sikre gode prestasjoner, forteller Anders Lien, styremedlem i skiskytterlaget. 

Årlig deler laget ut en pris til to utøvere som har utmerka seg spesielt. Én for utøvere i alderen 13-16 år, og én til de fra 17 år og oppover. Disse prisene gikk i år til Even Martinsson og Anne Marit Bredalen. Even sikra seg medalje i Hovedlandsrennet, et uoffisielt NM for 16 åringer, og Anne Marit klinka til med medalje i seniorens NM.

Ønsker seg flere medlemmer

Laget starter opp med fellestreninger i august, og er glade for å igjen få med seg Kent Roger Guttormsen som hovedtrener.

- Han er en steinbra trener. Han har drevet med skiskyting på høgt nivå sjøl, forteller Lien. 

Som de fleste lag og foreninger ønsker også Åsnes Skiskytterlag seg flere medlemmer. 

- Om det skulle være noen som kunne tenke seg å prøve skiskyting, så håper vi at de tar kontakt. Utstyr man trenger til å begynne med begrenser seg til et par joggesko. Børse, kuler og krutt ordner skiskytterlaget med, forteller Lien.