• GIR ROS: Styrer ved Tjura barnehage, Karin Holter, er fornøyd med opprustingen. Hun roser også de ansatte i Solør Hus for deres arbeid med barn i nærheten.

Uteområdet er ferdig rustet opp, og det nye påbygget er tatt i bruk hos Tjura barnehage. Opprustningene gjøres ikke for å ta i mot flere barn, men for at barn og ansatte skal få en enda bedre hverdag.

- Vi har bygd på slik at vi nå disponerer et bygg på 500 kvadratmeter mot 310 kvadratmeter før. Det er laget et nytt sanitæranlegg til barna, og den eldste delen ble revet. Den nybygde delen er på rundt 350 kvadratmeter, sier Karin Holter, som er styrer i Tjura barnehage til iSolør.no.

En bedre hverdag har de 17 ansatte og 51 barna definitivt fått. Store åpne flater, nytt ventilasjonsanlegg og lave vinduer som gjør at barna kan se ut er blant det nye.

- Vannbåren varme har vi fått, og varme i gulvet er veldig behagelig for store og små. Vi er veldig stolte over hva vi har fått til her i barnehagen, sier Holter.

Drift i hele anleggsperioden

Selv med en anleggsperiode fra slutten av mars til nylig har barnehagen vært i full drift hele perioden. Det har gått fint, selv om de har måttet lage noen alternative løsninger.

- Fra april til august levde vi ute, og brukte do og noe som liknet på et lite sirkustelt ute, ler Holter.

Med 51 barn på plass er det mange hensyn som må taes, men det synes styreren har gått fint. Hun roser også de som har stått for anleggsvirksomheten.

- Vi har brukt lokale bedrifter til byggingen, og jeg må rose Solør Hus for den jobben de har gjort. Vi fikk flytte inn på dagen det ble avtalt, og de har tatt mye hensyn til barna i anleggsperioden, sier Holter.

Neste sommer fortsetter opprustningene i Tjura barnehage. Det som er igjen av den gamle bygningen skal da rustes opp, og når dette er ferdig er den foreldreeide barnehagen totalrenovert. Til glede for store og små, og ikke minst for lokalmiljøet på Tjura.