Handel via Internett tar stadig nye markedsandeler, men det er to store ulemper ved å handle via ordinære nettbutikker. Først og fremst koster det ekstra å få sendt pakka med posten, og samtidig må du gjerne vente noen dager før du får varen du har kjøpt.

Med nettbutikksystemet «Klikk og hent» slipper du begge deler. Her kan du nemlig søke opp butikkenes varesortiment, og reservere din vare for henting i butikk.

- Mange sitter på nettet og søker etter varer, og da er det veldig fint at de kan se hvilke varer vi har på lager. Finner de noe de liker kan varen reserveres, også hentes den her i butikken, sier Lillian Enger hos Eurosko.

Gir nye muligheter

Enger tror systemet vil bli enda mer populært, og at det kan gi kjærkomne inntekter for de lokale butikkene som konkurrerer mot de store nettbutikkene.

Å få sendt en pakke via post fordyrer handelen mye, men dette slipper man altså med denne løsningen.

- Dette var et system som vi fikk på våren i år, og det har ikke tatt av helt enda. Men noen har brukt systemet, og vi håper det blir flere etter hvert, sier Enger.

Som vanlig er det en travel førjulstid hos Eurosko på stormarkedet, og mange tøfler dukker nok opp under juletreet i år også.

- Julegavetips har vi mange av, men det går mye tøfler også i år. Ellers kan vi jo tipse om lommebøker, vesker, skopleie og selvsagt også sko, sier Enger.