Nominasjonskomiteen i Hedmark Senterparti har innstilt liste til nominasjonsmøtet som skal være i Elverum 26. november.

Ikke overraskende er Trygve Magnus Slagsvold Vedum foreslått til 1.-plassen på lista. Nominasjonskomiteen ga like mange stemmer til Per Martin Sandtrøen fra Tynset og Emilie Enger Mehl fra Åsnes Finnskog. Det betyr at de deler 2.-plassen fra komiteen.

- 2. plass synes jeg er kjempehyggelig, og en stor tillit å få. Jeg ser for meg at 2.-plassen blir en fast stortingsplass etter valget til høsten, sier Enger Mehl.

Dersom nominasjonsmøtet velger Enger Mehl til 2. kandidat er mulighetene store for at det blir nettopp fast plass på Stortinget etter valget. Enger Mehl mener partiet har mye å vinne på å drive desentraliserende politikk.

- Jeg er veldig klar for Stortinget, og føler at Senterpartiet har politikk som virkelig trengs. Dagens regjering er tidenes mest sentraliserende. Folk vil ikke ha sentralisering, sier Enger Mehl.

Hun er supermotivert, og skal jobbe for å vinne nominasjonen internt i Hedmark Senterparti nå.

- Jeg vil være en stemme for Innlandet og Solør i landets høyeste organ, sier Enger Mehl.

Foran kjente politikernavn

Videre på lista fra nominasjonskomiteen finner vi Olov Grøtting på 7. plass, Dag Rønning på 8. plass og Ole Gustav Narud på 9. plass. Å havne på 2. plass foran disse kjente politikernavnene setter Enger Mehl stor pris på.

- Det synes jeg er veldig stort. Dette er folk jeg kjenner godt og har stor respekt for. Det er kjempefint at Senterpartiet velger å satse på ungdommen. Jeg håper jeg får være den frontfiguren som andrekandidaten vil bli, sier Enger Mehl.

Hun mener at kommunene må få sterkere kommuneøkonomi, slik at de er i sand til å utøve gode tjenester til de som bor der. Også på landsbygda. Hun har flere saker hun vil kjempe for.

- Skog er for eksempel en viktig del av fremtidens næringsutvikling i Solør. Den store debatten om videregående skolestruktur gir oss store muligheter til å skapet et nasjonalt ressurssenter på skog, nevner Enger Mehl som én viktig sak.